Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

9 листопада - День української писемності та мови

9 листопада - День української писемності та мови

9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. Мова - найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекали її наші предки, передавали з покоління в покоління, вкладаючи народну душу і водночас формуючи та збагачуючи її. Досвід людства переконливо доводить, що занепад мови - це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою - сильною і високорозвиненою стає нація і держава.
Мова – це живий зв’язок між минулим, сучасністю і майбутнім кожного народу. Українська мова надзвичайно багата, милозвучна, вона є душею нації, її святинею.
Як не прикро, але сьогодні наша рідна українська мова опинилась під загрозою. Цим повинен перейнятися кожен, кому не байдужа доля України. Нашій мові, як ніколи, потрібні народна підтримка і солідарність усіх українців. Дорогі ковельчани, бережімо надбання національної культури, рідної мови, примножуймо і збагачуймо наші традиції та звичаї. У них – наша сила, не схожа ні на кого іншого - вічна українська сутність.


З повагою –
міський голова Олег Кіндер



 

Читайте також:

09 листопада 2012
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти