Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчани вшанували пам’ять жертв голодоморів

Ковельчани вшанували пам’ять жертв голодоморів

24 листопада з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів біля меморіальної стели «Хрест пам’яті жертвам більшовицького терору» відбувся мітинг-реквієм. Участь у ньому взяли представники міської влади, політичних партій, громадських організацій, духовенства, громадськості.
Українська історія багата на великі й героїчні моменти, але досить в ній і трагічних та болючих сторінок. Голодомор, що став страшною трагедією ХХ сторіччя, торкнувся чи не кожної української родини - постраждали всі, бо кожен втратив частку свого коріння. Демографічні, соціально-економічні, історико-культурні наслідки тодішніх злодіянь Україна відчуває й досі.
До учасників мітингу звернувся секретар міської ради Михайло Гетьман. Він зауважив, що український народ попри небачені втрати вистояв і вижив. Обов`язок нинішнього покоління об`єднати зусилля й зробити все можливе, щоб ці трагічні сторінки історії ніколи не були забуті. «Ми повинні пам'ятати, щоб жити, щоб берегти соборність і незалежність. Не забуваймо - щасливе майбутнє має той, хто береже історію свого народу», - наголосив Михайло Олександрович.
Перед присутніми також виступили представник Ковельської філії «Союзу українок» Лідія Козуля та вчитель історії ЗОШ №10 Роман Вітрик.
Панахиду за загиблими в роки голодомору відслужив Благочинний Ковеля УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук.
О 16 годині ковельчани приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання, схиливши голови в скорботі, пригадуючи імена тих, у кого відібрала життя тоталітарна система у 1932-33 роках. Представники влади, духовенства, громадськості взяли участь в акції «Запали свічку» і поклали квіти до підніжжя пам'ятника.
Впродовж дня на установах та організаціях було приспущено державні прапори з траурними стрічками.
 

Читайте також:

26 листопада 2012
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти