Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковель приймав регіональний форум “Пробація, влада, бізнес і громада: через партнерство до підвищення безпеки громад”

Ковель приймав регіональний форум “Пробація, влада, бізнес і громада: через партнерство до підвищення безпеки громад”

Сьогодні у Ковелі відбувся регіональний форум “Пробація, влада, бізнес і громада: через партнерство до підвищення безпеки громад”.

У ньому взяли участь керівники Державної установи «Центр пробації», філій Центру пробації у Волинській, Закарпатській, Львівській, Рівненській та Хмельницькій областях, керівництво Волинської обласної, Ковельської районної та міської рад, органів місцевого самоврядування краю.

Ковель обрано для проведення цього заходу не випадково, адже у місті впродовж останніх років налагоджено співпрацю влади та місцевого підрозділу пробації. Було прийнято «Програму комплексних соціально-виховних заходів для виправлення та ресоціалізації засуджених», відповідно до якої щороку виділялися кошти для забезпечення відповідних умов роботи з правопорушниками, які перебувають на обліку Ковельського відділу пробації. Цю роботу продовжено і схвалено аналогічну програму на 2021-2023 роки.

Зокрема, завдяки цьому було модернізовано і технічно оснащено офіс пробацї. У ньому створено необхідну базу для впровадження європейських підходів у роботі з правопорушниками, передбачено інтерактивний клас для навчання на інтернет-ресурсах волонтерів, а також реалізації інноваційної освітньої програми для засуджених. Гості мали можливість оглянути офіс під час форуму.

Його учасників привітав міський голова Ігор Чайка та побажав ефективно використати час, обмінятися корисною інформацією, контактами, напрацюваннями.

- У Ковелі міська влада має намір всіляко підтримувати відділ пробаціі. Тому що наші цілі співпадають: органи місцевого самоврядування так само виступають за те, аби суспільство було безпечним, аби зменшувався відсоток людей, які повторно вдаються до криміналу, щоб вони отримували належну соціалізацію і легко адаптовувалися. Щоб позиції пробаціі в Україні лише міцніли, ставали зразком для наслідування і виправдовували мету - максимально гуманно допомогти людині повернутися до життя в соціумі, - зауважив Ігор Чайка.

На форум прибув директор Державної установи «Центр пробації» Міністерства юстиції України Олег Янчук. На його переконання, Ковель на сьогодні є прикладом тісної та ефективної співпраці влади та органів пробації. Цей досвід варто вивчати та впроваджувати іншим громадам країни.

Пробація – це відносно нова для України, але ефективна у всьому світі система виконання покарань без ізоляції від суспільства, метою якої є підвищення безпеки громади шляхом попередження нових злочинів.

Особи, які не становлять загрози для життя і здоров’я громадян, не повинні утримуватись у місцях позбавлення волі за гроші платників податків, набуваючи нового кримінального досвіду та поповнюючи лави безробітних у майбутньому.

Пробація не просто контролює поведінку правопорушників, залишених судом для відбування покарання у громаді, але й надає їм необхідну підтримку у вирішенні проблемних питань, а також сприяє позитивним змінам у ризикованій поведінці.

Учасники заходу обговорили подальші перспективи розвитку соціального партнерства в регіоні задля підвищення безпеки в громадах, а також представили кращі практики співробітництва з роботодавцями для соціальної адаптації засуджених.

Читайте також:

13 травня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти