Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельські парки мають квітнути з ранньої весни до пізньої осені

Ковельські парки мають квітнути з ранньої весни до пізньої осені

 У ковельських парках  останнім часом побільшало квітів. Клумби  стали  доглянутішими та барвистішими. Можна помітити й новинки. Нещодавно красиве доповнення з'явилось на центральній алеї  - підвісні горщики з сульфініями  на ліхтарях.
  “І це - лише початок змін”,-  каже директор КП «Ковельські парки» Віра Федосюк. Із захопленням та великою любов’ю вона розповідає про кожен квітник, який їй вдалось облаштувати за невеликий період часу. 
 
 Своїм завдання вбачає, аби парк вигравав кольорами з ранньої весни до пізньої осені. Тому і сорти підбирає відповідні: коли  відцвітають одні рослини, їх  замінять інші. Тобто одна і та ж клумба має виглядати по-різному й завжди красиво. Колоритні острівці формуються уже тепер, аби наступного року досягнути бажаного результату. 
 
Багато у чому допомагають ковельчани. Вони радо діляться  посадковим матеріалом. Нещодавно вдалось сформувати клумбу з лілійників та хост, яка теж стане окрасою парку. 
 
Щоправда, великою проблемою є те, що люди нищать клумби.  Директор показує, як  “погосподарювали” на деяких з них. А буквально позавчора  зник кущ троянд, який тільки почав розростатись, цієї ночі повиривали лілійники. Неможливо зрозуміти тих,  хто краде сам у себе.
 
 Незважаючи ні на що, Ковель буде ставати квітучішим. У пані Віри є багато задумів, аби зелені зони в місті  були привабливішими і сюди хотілося приходити та приємно проводити час.
 
 Зокрема, у п'ятницю, 17 вересня, заплановано висадження ірисів на набережній. Кожен охочий може підтримати акцію та долучитись до красивої справи.  Уже чимало ковельчан відгукнулись  та принесли кореневища.  
 
Чому саме іриси? То, за словами директора парку, у кожного міста мають бути свої родзинки. І для Ковеля така клумба  уздовж набережної стане своєрідною візитівкою, окрасою цієї місцевості. Ірис у  перекладі — веселка. Квіти багаторічні, невибагливі, тому є всі шанси, що вони гарно приживуться. І згодом ми там отримаємо таку веселкову феєрію, адже існує понад 300 сортів ірисів.
 
Разом з тим, частину проєктів доведеться відтермінувати, адже планується реконструкція парку. Зокрема, там мають оновити доріжки, бордюри, зміниться конфігурація і деяких клумб.
 
Але у будь-якому випадку, квіткова палітра буде радувати ковельчан та гостей міста. 

 
 
   

Читайте також:

14 вересня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти