Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Дітям складної долі надається соціальна допомога

Дітям складної долі надається соціальна допомога

На первинному обліку в службі у справах дітей виконавчого комітету Ковельської міської ради перебуває 94 дитини-сироти та позбавлених батьківського піклування.
У державних квартирах, де проживають діти вищезазначеної категорії, проводяться ремонтні роботи. Зокрема, комунальними підприємствами у 2012 році відремонтовано дах дитячого будинку сімейного типу М’якот на що використано 34 тисячі гривень з міського та обласного бюджетів. Придбано соціальне житло для двох дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на черзі у відділі обліку, розподілу та приватизації житла. На ці потреби виділено по 100 тисяч гривень з міського та обласного бюджетів.
Впродовж чотирьох років у Ковелі працює Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Заклад розрахований на 30 місць. З січня 2012 року у центрі відкрито відділення невідкладної соціальної допомоги.
Щорічно статусні діти та діти з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах відповідно до міської програми служби у справах дітей забезпечуються наборами канцелярського приладдя, продуктовими наборами, солодкими подарунками до свят, отримують допомогу від благодійних організацій.
Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування відпочивають та проходять оздоровлення в пришкільних таборах, оздоровчих закладах області, в санаторно-оздоровчих комплексах, а також відпочивають за межами України – в містах-партнерах Ковеля.
Ковель – одне з не багатьох міст України, у якому діє центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Його завдання - це надання медичної, психолого-педагогічної, фізичної та фізкультурно-спортивної реабілітації. Ковельчани, чиї діти потребують додаткової педагогічної уваги та особливих форм соціальної реабілітації, звертаються сюди і отримують кваліфіковані поради та допомогу щодо розвитку дітей з особливими потребами. За рік діяльності центру його послугами скористалися 53 дитини-інваліди віком від 2 до 18 років. Повний курс реабілітації пройшли 30 вихованців. Загалом відвідувачам центру надано 2876 реабілітаційних послуг. Фінансування центру проводилось за рахунок місцевого бюджету та субвенції з обласного бюджету. Впродовж року здійснювались ремонтні роботи, продовжувалось облаштування приміщення, впорядкування території навколо Центру, створено зони релаксації для проведення фітотерапії вихованців, встановлено дитячий ігровий майданчик.


 

Читайте також:

23 січня 2013
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти