Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Триває приватизація житлових приміщень в гуртожитках

Триває приватизація житлових приміщень в гуртожитках

З 2009 року в Україні діє Закон «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», яким передбачено можливість для мешканців гуртожитків приватизувати займані ними житлові приміщення.
Сфера дії Закону поширюється лише на гуртожитки, які є об’єктами державної чи комунальної власності. Право на приватизацію мають громадяни, які на законних підставах тривалий час (не менше п’яти років) зареєстровані та фактично проживають у гуртожитках, призначених для проживання одиноких громадян або для проживання сімей, та не мають іншого власного житла.
У гуртожитках, де проведене перепланування, приватизація буде здійснюватися після погодження, у встановленому законодавством порядку, всіх переобладнань.
Передача жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян здійснюється відповідно до Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян, затвердженого наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 року № 396.
В місті Ковелі у власності територіальної громади знаходиться 6 гуртожитків, у яких з травня 2010 року уже проводиться мешканцями приватизація жилих приміщень.
У власність мешканців гуртожитків передано 568 кімнат, загальною площею 10 647,8 кв.м., що становить 80,8% від загальної кількості житлових приміщень.


Ніна Іваненко,
начальник відділу обліку,
розподілу та приватизації житла
виконавчого комітету міської ради
 

Читайте також:

28 лютого 2013
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти