Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

На сесії міської ради депутати ознайомились з презентаціями

На сесії міської ради депутати ознайомились з презентаціями

Перед розглядом питань порядку денного 36-ї сесії міської ради депутати озвучили запити та звернення, які будуть спрямовані на розгляд та вирішення.
Представники інвестиційної компанії «Марконі» виступили із пропозицією побудувати у Ковелі сміттєпереробний завод і представили депутатам відеопрезентацію компанії та уже діючих на території інших держав подібних заводів, які проектовані та збудовані цією компанією. На Україні таких проектів ще реалізовано не було. Ковель впродовж багатьох років шукає шляхи вирішення проблеми з утилізацією твердих побутових відходів. Тому депутати погодились розглянути пропозицію, створивши відповідну робочу групу. Питання щодо будівництва сміттєпереробного заводу в обов’язковому порядку буде винесене на громадське обговорення, як цього вимагає чинне законодавство.
Обранці громади переглянули ще одну презентацію, яку підготували представники громадських організацій міста Ковеля. Майже півсотні юних ковельчан прийшли у сесійний зал, аби переконати депутатів у тому, що їм потрібен майданчик для занять спортом. Керівник проекту Сергій Дружинович звернувся до депутатів з проханням виділити земельну ділянку для будівництва майданчика для занять паркуром та стрітворкаутом. Це нові види спорту, які в Україні стрімко розвиваються. Він зауважив, що понад 300 спортсменів займаються паркуром та стрітворкаутом у Ковелі, однак спеціалізованого місця для тренувань у місті нема. Є відповідний проект «Створення якісної спортивної інфраструктури для сприяння фізичному розвитку молоді Ковеля», який став одним із переможців обласного конкурсу адвокаційних ініціатив, який проводив Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив за фінансового сприяння міжнародного фонду «Відродження». Депутати погодились підтримати пропозицію молоді. Тож питання будівництва спортивного майданчика буде й надалі вивчатись, розглядатимуться пропозиції щодо місця його розташування.
На 36-ій сесії міської ради розглянуто 56 питань порядку денного. Внесено зміни до міського бюджету на 2013 рік, затверджено розпорядження міського голови та рішення виконавчого комітету. Розглянуто ряд питань, що регулюють земельні відносини в місті, з яких прийнято відповідні рішення.
Депутати внесли зміни до ряду Програм місцевого значення. Зокрема до Програми соціального захисту окремих категорій мешканців м. Ковеля на 2013 рік та Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Ковеля на 2011-2014 роки. Також внесено зміни до Місцевої програми фінансування пільгового зубопротезування інвалідів війни та інших категорій, що мають право на вказану медичну послугу у 2013 році, оскільки збільшено на 20 тисяч гривень суму коштів, яка виділятиметься на цю програму з міського бюджету. Тепер ця сума становить 50 тисяч гривень. Цим же рішенням збільшено на 25 тис. 430 грн. й суму коштів на реалізацію Місцевої програми фінансування медикаментозного забезпечення інвалідів війни та інших категорій, що мають право на безоплатне та пільгове отримання медикаментів у разі амбулаторного лікування у 2013 році. Таким чином кошторисне призначення цієї програми становить 75 тисяч 430 гривень.
Начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради Жанна Вельма інформувала про роботу служби з дітьми із сімей, які опинились в складних життєвих обставинах у 2012 році. Депутати взяли інформацію до відома.
Сесія затвердила Програму розвитку фізичної культури та спорту в м. Ковелі на 2013 рік, а також Положення про виплату одноразових грошових винагород спортсменам і тренерам міста з олімпійських видів спорту, згідно якого надаватимуться премії спортсменам і тренерам міста за вагомі досягнення та значний внесок у розвиток спорту вищих досягнень, з метою стимулювання їх успішних виступів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
Прийнято рішення про створення Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Ковельської міської ради та затверджено відповідне Положення. 

Читайте також:

28 березня 2013
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти