Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Служба ветеринарної медицини провела практичний тренінг у Ковелі

Служба ветеринарної медицини провела практичний тренінг у Ковелі

У зв’язку з напруженою епізоотичною ситуацією в сусідніх країнах (Росії та Білорусі) щодо африканської чуми свиней (АЧС), а також на виконання вимог Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії у Ковелі відбувся практичний тренінг з моделювання виникнення АЧС, організований управлінням ветеринарної медицини в м.Ковелі. У ньому взяли участь представники міської влади, Ковельського МВ УМВС України у Волинській області, фахівці райСЕС, лікарі ветеринарної служби міста, власники підсобних господарств.
В ході проведення навчань було змодельовано ситуацію виникнення підозри захворювання свиней на АЧС та відпрацьовані послідовні дії ветеринарних лікарів, проведено діагностику та першочергові заходи реагування, відбір патматеріалу для дослідження. Головний державний інспектор ветеринарної медицини у Ковелі Ліна Мацан повідомила про план заходів, розроблений на випадок ліквідації наслідків захворювання тварин, діє протиепізоотична комісія, яку очолює перший заступник міського голови Анатолій Трофимук, визначено транспортні засоби та працівників КП «Добробут», погоджено місця для утилізації загиблих тварин, підозрілих на АЧС.
Управління ветеринарної медицини у Ковелі звертає увагу усіх громадян міста, які утримують свиней в особистих приватних господарствах, про термінове повідомлення Державної служби ветеринарної медицини про випадки падежу тварин та підозри на їх захворювання за номерами телефонів: 5-99-50 та 5-9958. З питань проведення безкоштовної профілактичної вакцинації обов’язково звертатися за вказаними номерами телефонів.
Варто звернути увагу ковельчан на недопущення купівлі продуктів тваринного походження в місцях стихійної торгівлі, особливо продукції, виготовленої в Білорусі. Також забороняється згодовування тваринам харчових відходів тваринного походження у сирому вигляді.
 

Читайте також:

12 липня 2013
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти