Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Борис Клімчук разом з ковельчанами вшанував пам'ять Лесі Українки

Борис Клімчук разом з ковельчанами вшанував пам'ять Лесі Українки

Сьогодні, 1 серпня, минає 100 років від того дня, коли закінчився земний шлях відомої української поетеси, драматурга, громадського, культурного діяча і нашої славетної землячки Лесі Українки.
Пам’ятник Лесі Українці у Ковелі – це нагадування усім жителям нашого краю про те, що ми маємо своїх пророків. І коли зупиняємось тут, коли йдемо сюди аби вшанувати пам'ять надзвичайної української поетеси, і звичайної жінки, нашої землячки, ми ще раз звертаємо увагу наших дітей, увагу усього світу, всієї України чим ми великі.
Сьогодні керівники обласної та міської влади – голова облдержадміністрації Борис Клімчук, Ковельський міський голова Олег Кіндер, представники освіти, культури, громадських організацій, шанувальники творчості поетеси прийшли до її пам’ятника, аби віддати данину шани Лесі Українці.
Обравши зброєю слово, поетеса до останніх днів свого життя лишалась незламною і нескореною у виборюванні кращої долі для людей і батьківщини. Вона любила Україну, жила Україною, боролася за Україну. Про ці та інші факти з життя поетеси розповіла присутнім вчитель української мови та літератури ЗОШ№12 Надія Зонюк
Поминальну панахиду відслужив Благочинний м.Ковеля Української Православної Церкви Київського патріархату отець Анатолій Александрук з духовенством.
Ковельчани пишаються тим, що наш край став рідним для Лесі, що саме наша земля давала їй натхнення і спонукала до творчості. Іменем поетеси названо бульвар, є вулиці Драгоманова, Косачів, Олени Пчілки. В 1991 році з нагоди 120-ї річниці з дня її народження відкрито пам’ятник, в історичному музеї є окремий архів про життя і творчість Лесі Українки. Її ім'я носить спеціалізована школа № 3. Ще чимало всього у Ковелі пов’язано з творчістю та ім’ям поетеси. І незмінними лишаються життєві істини,  за якими вона жила і про які писала.
На завершення учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника поетесі.




 

Читайте також:

01 серпня 2013
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти