Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Знову у Ковелі - «Орнаменти незалежності»

Знову у Ковелі - «Орнаменти незалежності»

Сьогодні міські вулиці заповнені різнобарв’ям вишиванок. Тисячі ковельчан та гостей міста взяли участь у параді вишиванок «Орнаменти незалежності», який у Ковелі вже стає традиційним. А розпочалося свято також за доброю традицією – біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Українські вірші, українські пісні, національне вбрання – усе це створило гарний настрій та особливий колорит святковості.
Ведуча урочистостей Вікторія Савлук закликала усіх єднатися у спільному прагненні своєю працею зміцнювати українську державу та бути єдиними в молитві за нашу землю. Бо лише взаємною любов'ю, підтримкою, довірою, і великою вірою в Бога і в наших людей можна подолати усі негаразди. Святковий молебень за Україну провів Благочинний Української Православної Церкви Київського Патріархату, протоієрей Анатолій Александрук з духовенством.
Привітав ковельчан та гостей свята секретар міської ради Михайло Гетьман. Він зауважив, що свято нашої держави - це свято кожної української родини. І цьогорічний День незалежності у Ковелі присвячений родинам й усьому українському роду, спадкоємцями якого ми є. Михайло Олександрович закликав ковельчан пишатися тим, що належимо до великого народу, мудрість якого у бажанні ростити дітей, сіяти хліб, зводити храми, оспівувати красу української мови та української землі, залишатися її патріотами. Та побажав, аби свято Незалежності принесло у кожен дім, у кожну родину мир, добро і злагоду, бо саме такої долі ми з вами варті!
Вперше біля підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку громада міста згуртувалась, аби разом в унісон святковому настрою об’єднатись у спільній і важливій кожному меті - засвідчити що ми є сильний і самодостатній народ. І ніщо так міцно не може з’єднати сотні різних голосів в однин потужний голос народу, як ті слова та музика, які змушують кожного з нас підніматися при перших акордах його звучання. Учасники урочистостей під супровід муніципального духового оркестру виконали національний Гімн України.
Вшанувавши національні символи держави, гості свята перейшли до наступної частини урочистостей – вшанування духовних оберегів і родинних символів України. Розпочався парад вишиванок «Орнаменти незалежності», який у Ковелі вже став традиційним і цього року зібрав понад півтори тисячі людей.
Аби показати неповторний колорит національного вбрання учасники вишикувались колоною і урочисто пройшли вулицею Незалежності під українські мелодії у виконанні муніципального духового оркестру від пам’ятника Тарасу Шевченку до центральної площі міста, де відбувся конкурс «Нас об’єднала вишиванка».

 

Читайте також:

24 серпня 2013
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти