Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельські депутати невдоволені роботою казначейства

Ковельські депутати невдоволені роботою казначейства

У ході другого пленарного засідання сорок третьої сесії міської ради депутати підтримали звернення до Верховної Ради України з приводу критичної ситуації, що склалася з казначейським обслуговуванням платежів органів місцевого самоврядування.  Подаємо текст документа.

Ми, депутати Ковельської міської ради, звертаємося до вас з приводу критичної ситуації, що склалася з казначейським обслуговуванням платежів органів місцевого самоврядування.
Касове виконання розрахунків державного та всіх місцевих бюджетів законодавством покладено на органи Державної казначейської служби України. Отже, затримки або блокування у проведенні розрахунків місцевих бюджетів – це грубе порушення як Конституції України, так і фінансової дисципліни.
Однак в останні місяці територіальні органи Державної казначейської служби України фактично блокують проведення платежів за видатками місцевих бюджетів. В основному не проводяться платежі за роботи у сфері житлово-комунального господарства та капітального будівництва, що унеможливлює подальше виконання підрядниками ремонтних та впорядкувальних робіт.
Склалася парадоксальна ситуація, коли міста, селища в умовах гострого дефіциту місцевих бюджетів знайшли кошти на фінансування ремонтних робіт у дитячих садочках, ремонтів вулиць, доріг комунальної власності, об’єктів житлово-комунального господарства та благоустрою, утримання бюджетних установ, соціальної інфраструктури, але не можуть ними скористатися, оскільки платіжні доручення зі всіма документами, передбаченими чинним законодавством України, залишаються в органах Державного казначейства без виконання. Невчасне проведення розрахунків розпорядниками коштів з виконавцями робіт та надавачами послуг призводить до виникнення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств та організацій міст, у тому числі комунальних підприємств.
Ми, депутати Ковельської міської ради, усвідомлюємо, що Державна казначейська служба – це той інструмент, яким Кабінет Міністрів намагається рятувати безнадійний фінансовий стан, руйнуючи при цьому основи місцевого самоврядування. Тому звертаємося до вас, шановні народні депутати України, негайно відправити у відставку уряд, який спровокував своїми діями бюджетну кризу.
Адресуємо це звернення депутатам усіх місцевих рад із проханням його підтримати на своїх сесіях.

Прийнято на 43-ій сесії
міської ради
12.11.2013 року

 

Читайте також:

13 листопада 2013
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти