Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Депутати звернулися до міст-партнерів Ковеля

Депутати звернулися до міст-партнерів Ковеля

Враховуючи напружену суспільно-політичну ситуацію в державі, депутати втретє цього року збираються на позачергові сесії міської ради. Цього разу приводом для скликання стала ініціатива обранців громади направити звернення до міст-партнерів Ковеля в Росію, Польщу, Литву та Німеччину.
Депутати підтримали звернення до голови адміністрації міста Ржева (Росія) Леоніда Тишкевича щодо виведення військ Російської Федерації з території України.
Також на засіданні було підтримано звернення до міст-партнерів: Хелма, Легіоново, Бжега Дольного, Ленчни (Польща), Вальсроде, Барзінгхаузен (Німеччина), Утена (Литва) щодо підтримки України у боротьбі за свою територіальну цілісність.
Для збереження громадського порядку, для безпеки жителів та гостей міста на позачерговій 52-ій сесії міської ради прийнято рішення рекомендувати виконавчому комітету Ковельської міської ради тимчасово обмежити продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в закладах торгівлі на всій території міста Ковеля з 19.00 год. до 10.00 год. до 20 березня 2014 року. Відповідне рішення прийматиме виконавчий комітет.


Голові адміністрації м. Ржев (Росія)
Тишкевичу Л.Е.
Звернення
депутатів Ковельської міської ради
щодо виведення військ Російської Федерації з території України

Ми, депутати міської ради Ковеля, висловлюючи волю територіальної громади міста, глибоко стурбовані ситуацією щодо військового втручання Росії на територію незалежної України і політичного втручання у внутрішні справи нашої держави. Ковель і Ржев мають багаторічний досвід партнерства, який свідчить про виключно мирні і дружні відносини між нашими країнами. У 1994 році Україна підписала Будапештський меморандум, згідно з яким їй гарантована повна безпека в обмін на відмову від ядерної зброї. Росія, як одна зі сторін-підписантів, грубо порушила всі домовленості.
Діюча влада Росії не чує і не хоче чути український народ і новопризначений легітимний Уряд України. Посиленню дестабілізації ситуації сприяє повна дезінформованість росіян про реальні події в Україні, зокрема в Криму. Громадянам будь-яких національностей, в тому числі росіянам чи російськомовним жителям України, гарантовані всі права і свободи. Жодного тиску на них не відбувається: ні мовного, ні політичного. Російські засоби масової інформації поширюють неправдиву інформацію про загибель російських громадян на території Криму. Хочемо запевнити, що загрози життю і здоров'ю росіян в Україні немає.
Провокації з боку Росії призводять до ескалації напруги в Україні і можуть викликати кровопролиття і людські жертви. Немає жодних підстав для військової агресії на території України. Ми засуджуємо дії Росії і висловлюємося за негайне припинення міжнаціональної ворожнечі і зазіхань на територіальну цілісність України.
Силові протистояння, які відбулися з листопада 2013 року по лютий 2014 в Києві та інших містах України, вже призвели до масової загибелі мирного населення. Небажання В. Януковича почути свій народ, повне ігнорування думки простих українців, узурпація влади в руках президента спричинили криваву розправу над українським народом.
Вкрай важка політична ситуація, що склалася в Україні, вимагає негайних політичних рішень, які призведуть до стабілізації. Рішення президента Росії В. Путіна про введення російських військ на територію України може посилити розпалювання міжнаціональної ворожнечі і підштовхне наші країни до братовбивчої війни. Ми закликаємо Вас звернутися до Президента Росії В. Путіна з проханням терміново вивести війська з території України і припинити поширення антиукраїнських настроїв і дій серед росіян і російськомовного населення України.
Міста - партнери Ковель та Ржев протягом багатьох років дотримувалися виконання укладених угод, спрямованих на підтримку і розвиток дружніх відносин. Тому вважаємо за необхідне продовжити тісну співпрацю між нашими містами. Нехай наші добрі партнерські стосунки будуть запорукою порозуміння не лише між громадами наших міст, а й між російським та українським народами.

Прийнято на п’ятдесят другій
позачерговій сесії
міської ради 04.03.2014 р.



Містам-партнерам:
Хелм, Легіоново, Бжег Дольний, Ленчна (Польща),
Вальсроде, Барзінгхаузен (Німеччина),
Утена (Литва)
 
Звернення
депутатів Ковельської міської ради
щодо підтримки України у боротьбі
за свою територіальну цілісність

Від імені громади міста Ковеля хочемо подякувати за підтримку у надзвичайно важкий час для нашої держави. Ми черговий раз переконались, що у нас є істинні, надійні друзі.
Ми, депутати Ковельської міської ради, глибоко стурбовані ситуацією щодо військового втручання Росії на територію незалежної України та політичного втручання у внутрішні справи нашої держави. У 1994 році Україна підписала Будапештський меморандум, за яким їй гарантовано повну безпеку в обмін на відмову від ядерної зброї. Росія, як одна із сторін-підписантів, грубо порушила усі домовленості.
Діюча влада Росії не чує та не хоче чути український народ та новопризначений легітимний Уряд України. Посиленню дестабілізації ситуації сприяє повна дезінформованість росіян про реальні події в Україні, зокрема у Криму та на сході. Громадянам будь-яких національностей, в тому числі і росіянам чи російськомовним мешканцям України, гарантовані усі права та свободи. Жодного тиску на них не відбувається: ні мовного, ні політичного. Російські ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про загибель російських громадян на території Криму. Хочемо запевнити, що загрози життю і здоров’ю росіян в Україні немає. Провокації з боку Росії призводять до ескалації напруження в Україні та можуть спричинити кровопролиття і людські жертви. Немає жодних підстав для військової агресії на території України. Ми засуджуємо дії Росії та висловлюємось за негайне припинення міжнаціональної ворожнечі та зазіхань на територіальну цілісність України.
Просимо Вас від громад своїх міст звернутись до керівників своєї держави з проханням підтримати Україну у боротьбі за свою територіальну цілісність та за виведення російських військ з України.


Прийнято на п’ятдесят другій
позачерговій сесії
міської ради 04.03.2014 р.
 

Читайте також:

04 березня 2014
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти