Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості

Розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості

З метою врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації , проводиться обговорення та розгляд «Детального плану території реконструкції кварталу обмеженого вулицям Незалежності-Сагайдачного-бульваром Лесі Українки та річкою Турія в м.Ковель Волинської області».
Детальний план території розроблено з метою визначення доцільності, обсягів та послідовності проведення реконструкції забудови, визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними і санітарно-гігієнічними нормами, параметрів забудови та подальшої діяльності об’єктів на цій території. Проектована територія знаходиться в центральній частині міста Ковель і обмежена вулицями Незалежності, Театральна, Косачів та бульваром Лесі Українки. Територія на якій проведено проектування потребує реорганізації зі зносом ветхої, тимчасової та малоцінної забудови та створення внутрішніх просторів з розміщенням багатоповерхових житлових будинків та об’єктів благоустрою.
На сьогодні забудова кварталу сформована житловими та громадськими будинками висотою від одного до п’яти поверхів. На перетині вулиці Незалежності та бульварі Лесі Українки розташовані два 9-ти поверхові житлові будинки. Всередині кварталу переважає забудова 1-но і 2-ох поверховими цегляними та дерев’яними будинками садибного типу, а також розміщено два 5-ти поверхові житлові будинки. Громадські будівлі, установи та підприємства обслуговування розташовані переважно по периметру забудови кварталу – на вулицях Незалежності, Театральній, Косачів, бульварі Лесі Українки. Частина житлових та громадських будинків і споруд, розміщених всередині кварталу перебуває у ветхому та аварійному стані і потребує знесення.
За функціональним призначенням відповідно до генерального плану міста Ковель проектована територія передбачається під розміщення багатоповерхової житлової забудови.
Згідно проекту знесенню підлягатимуть будівлі і споруди на території квіткового ринку, житлові будинки по вул.Театральній,4, 14, вул.Незалежності,114,118,128,130 та всі нежитлові будівлі і споруди всередині кварталу. Нова житлова багатоповерхова забудова з закладами громадського призначення передбачається в центрі кварталу на місці ветхих та аварійних будинків і споруд.
Реалізацію проекту передбачається провести в 5 етапів. Демонтаж об’єктів планується проводити після забезпечення власників новозбудованими приміщеннями у цьому кварталі.
Замовник містобудівної документації: Відділ комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради
Розробник містобудівної документації: Волинський філіал Державного підприємства Державного науково-дослідного та проектно-вишукувального інституту «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ»
Підстава для розроблення: рішення Ковельської міської ради від 23 лютого 2012 року № 19/27 «Про проведення комплексної реконструкції кварталу застарілого житлового фонду»
Відповідальні за організацію розгляду пропозицій – секретар Ковельської міської ради Гетьман Михайло Олександрович, начальник відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради Мурай Людмила Любомирівна.
Основні техніко-економічні показники проекту:
Площа території в межах червоних ліній 5,739 га, територія в межах благоустрою-7,236 га, площа забудови 5139 кв.м, 35 квартир підлягає знесенню, в проктних будинках передбачено розміщення 143 квартир, в будинках, що підлягають реконструкції передбачено розміщення 24 квартир на загальну площу 14,512 тис.кв.м. Передбачено будівництво нових торгівельних закладів та адміністративно-офісних приміщень площею 1,78 тис.кв.м, підприємств громадського харчування площею 150 кв.м та відкоритих автомобільних стоянок на 83 автомобілі.
Проект складається з текстових та графічних матеріалів
Графічні матеріали:
Схема розташування території у планувальній структурі міста М 1:2000
План існуючого використання території М 1:1000
Опорний план М 1:1000
Проектний план М 1:1000
Схема розподілу територій та визначення меж земельних ділянок М 1:1000
Схема велично-дорожньої мережі М 1:1000
Схема організації руху транспорту та пішоходів М 1:1000
Схема інженерної підготовки території та вертикального планування М1:1000
Текстові матеріали: пояснювальна записка.
З детальним планом території можна ознайомитись на офіційному сайті Ковельської міської ради www.kovelrada.gov.ua у рубриці «Публічна інформація», а також містобудівна документація буде розміщена на інформаційному стенді на першому поверсі будинку рад і у відділі містобудування та архітектури каб. 104 (1-й поверх), тел.6-17-39 з 28 лютого 2014 року по 18 квітня 2014 року з 8-30 до 17-00 (понеділок-четвер), з 8-30 до 16-00 (п’ятниця) за адресою: м.Ковель вул. Незалежності,73.
Громадські слухання з розгляду та обговорення детального плану території реконструкції кварталу обмеженого вулицям Незалежності-Сагайдачного-бульваром Лесі Українки та річкою Турія в м.Ковель Волинської області відбудуться 03.04.2014 року о 14-00 в сесійному залі Ковельської міської ради за адресою: м.Ковель, вул.Незалежності, 73 (1-й поверх).
Пропозиції надаються особисто або через уповноваженого представника секретарю Ковельської міської ради за адресою: м. Ковель, вул. Незалежності,73 до 18.04.2014 року.
Пропозиції до детального плану території мають право подавати:
1) повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на
території, щодо якої розроблено детальний план території;
2) юридичні особи, об'єкти нерухомого майна яких розташовані
на території, щодо якої розроблено детальний план території;
3) власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на
території, щодо якої розроблено детальний план території,
та на суміжних з нею територіях;
4) представники органів самоорганізації населення, діяльність
яких поширюється на цю територію;
5) народні депутати України, депутати Ковельської міської ради.
Пропозиції подаються у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб – із зазначенням їх найменування, місцезнаходження, посади і особистого підпису керівника.
Пропозиції повинні містити чіткі обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.
Пропозиції, надані після встановленого строку та особами, які не зазначені в переліку залишаються без розгляду.
Подані пропозиції розглядаються у місячний строк.

Виконавчий комітет Ковельської міської ради
 

Читайте також:

05 березня 2014
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти