Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Депутати працювали конструктивно

Депутати працювали конструктивно

Відстоюючи інтереси громадян, депутати міської ради у 2014 році неодноразово приймали рішення про звернення, зокрема, до Президента України, Міністра оборони України, Генерального прокурора України, депутатів Верховної Ради України, які стосувалися матеріально-технічного забезпечення підрозділів у зоні АТО, визволення полонених, а також щодо визнання бійців добровольчих батальйонів, що проходять службу на Сході та Півдні України, учасниками антитерористичної операції; звернення до Міністра Оборони України, голови Волинської облдержадміністрації, голови Ковельської райдержадміністрації щодо врегулювання питання передачі військового містечка №25 по вул.Кутузова в м.Ковелі; звернення до Міністерства оборони України про необхідність передачі колишнього військового містечка по вул.Шевченка,32 у власність територіальної громади міста; звернення до Президента України щодо створення реабілітаційного центру та ін.
Було затверджено Положення про звільнення учасників антитерористичної операції, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих під час участі в антитерористичній операції – мешканців м. Ковеля від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій незалежно від форми власності житлового фонду.
Особливу увагу депутатським корпусом приділено підвищенню соціальних стандартів для членів сімей учасників АТО в частині забезпечення земельними ділянками. Прийнято рішення міської ради «Про дозвіл на виготовлення детальних планів територій» та «Про внесення змін до рішень Ковельської міської ради», якими були зарезервовані окремі території міста з метою забезпечення земельними ділянками для будівництва та обслуговування житлових будинків і споруд, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва усіх мешканців міста Ковеля, що призвані Ковельським ОМВК по заходах часткової мобілізації з початку 2014 року та виконують завдання по здійсненню антитерористичної операції на сході України. Даними рішеннями передбачена розробка детальних планів територій в районах вулиць: Вавілова, Лісової, Зерова, Чумацької-Сірка, Сурікова-Зарічної, Зеленої-Лугової, а також - у районі садівничого масиву «Урожай».
Додатково, для забезпечення виконання даних рішень, ухвалено радою рішення «Про внесення змін до генерального плану міста Ковель».
На виконання вимоги ініціативної групи дружин та матерів військовослужбовців-учасників АТО, було прийнято рішення «Про тимчасове призупинення прийняття рішень міської ради щодо надання (відведення) земельних ділянок», яким фактично введено мораторій на відведення земельних ділянок під індивідуальну житлову забудову усім категоріям громадян, крім учасників АТО, ліквідаторів ЧАЕС, дітей-сиріт, ветеранів війни, учасників бойових дій.
Були прийняті рішення міської ради, відповідно до яких надані дозволи на відведення земельних ділянок членам родин загиблих учасників АТО.
Вагому частку серед проблем, які вирішували депутати міської ради, становили питання господарської діяльності підприємств. Зокрема, час від часу, на засіданнях постійних комісій міської ради заслуховували питання про роботу, фінансовий стан та перспективи функціонування (РЖКП-1, РЖКП-2, Ковельського КП«Добробут», Ковельського УВКГ «Ковельводоканал», ПТМ «Ковельтепло»). Депутати спільно з керівництвом підприємств шукали шляхи вирішення найбільш наболілих проблем, які стосуються як комунальників, так і пересічних ковельчан.

Протягом зазначеного періоду вирішувалися питання, що стосувалися благоустрою Ковельського госпорозрахункового ринку та подальшого функціонування торговельного майданчика по вул. Відродження.
На зустрічах за участю приватних перевізників-таксистів депутати демонстрували обізнаність в нормативно-правових актах, відповідно до яких здійснюється даний вид підприємницької діяльності та діють правила паркування транспортних засобів. Своїми роз’ясненнями депутати прагнули уникнути конфлікту, який розгорівся навколо місць для паркування в місті Ковелі.
Протягом зазначеного періоду, з-поміж інших, були прийняті рішення:
- про оголошення відкритого конкурсу на кращу ідею спорудження пам’ятника «Борцям за волю України»;
- про присвоєння назви площі;
- про затвердження Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин, у яких проходять службу жителі м. Ковеля.
Відповідно до плану роботи було складено та опубліковано в газеті “Вісті Ковельщини” графік прийому, згідно з яким депутати протягом року проводили особистий прийом виборців.
Депутати міської ради підготували 310 звернення та 10 запитів, які стосуються житлово-комунального господарства міста; надання матеріальної допомоги громадянам; дотримання прав людини, законності і правопорядку; регулювання земельних відносин, містобудування та ін.

Відділ «Секретаріат міської ради»
 

Читайте також:

09 січня 2015
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти