Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

На сесії прийнято звернення до Прем’єр-міністра України

На сесії прийнято звернення до Прем’єр-міністра України

Вони просять спростити порядок підготовки звітності для  підприємців та суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж підакцизних товарів



Прем’єр-міністру України
                                                                                        Гройсману  Володимиру
                                                                  Борисовичу


Звернення
депутатів Ковельської міської ради
 
                 До нас, як до депутатів міської ради, звертаються об’єднання підприємців та суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж підакцизних товарів, щодо подання нової ускладненої звітності про обсяги виробництва та/або обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.
                 Так, 21.04.2016 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядок їх заповнення» від 11.02.2016 року №49 (надалі – Наказ Мінфіну №49), яким передбачено подання звітності за формою №1-РА та 1-РТ.
                  Відповідно до Наказу Мінфіну №49, суб’єкти господарювання незалежно від форм власності, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, повинні будуть до 10 числа місяця, що настає за звітним, подати звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових  виробів у роздрібній мережі за кодами та видами такої продукції.
                 Наразі більшість суб’єктів господарювання не в змозі вчасно виконати вимоги Наказу Мінфіну №49, оскільки в них відсутня технічна можливість ведення обліку обсягів алкогольних напоїв та тютюнової продукції у розрізі кодів та видів такої продукції, а облік поштучної реалізації таких товарів потрібно буде робити вручну. Це потребує великих витрат часу та залучення додаткових трудових ресурсів, також існує велика ймовірність допущення помилок при «ручному» підрахунку. В свою чергу, штраф за неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів становить 17000 гривень.
                 Зазначений звіт введений виключно для ускладнення обліку та збільшення ймовірності накладення штрафів на платників податків, адже вже сьогодні вони подають до органів Державної фіскальної служби України електронні копії розрахункових документів по реалізованим товарам.
                  Керуючись  ст. 25, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 19, 20 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», просимо Вас скасувати наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядок їх заповнення» від 11.02.2016 року №49 як такий, що не відповідає загальнодержавним принципам дерегуляції, ускладнює ведення підприємницької діяльності, збільшує  фінансові затрати суб’єктів господарювання, та при цьому дублює існуючі в органах Державної фіскальної служби України дані.

       Прийнято на десятій сесії
       міської ради 26.05.2016р.                 




 

Читайте також:

27 травня 2016
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти