Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі організували свято для ветеранів педагогічної праці

У Ковелі організували свято для ветеранів педагогічної праці

У переддень свого професійного свята особливо теплі вітання на свою адресу приймали ветерани педагогічної праці.

На урочистості в затишній залі Палацу учнівської молоді зібралися представники влади, освітянських колективів, громади нашого міста.

З вітальним словом до освітян звернувся заступник міського голови Ігор Прокопів. У своїй промові він наголосив на важливості професії вчителя у суспільстві, подякував ветеранам за плідну роботу, відданість покликанню, любов до дітей. Адже саме їхні учні зараз творять історію свого міста і української держави. Від імені міської влади та себе особисто Ігор Ярославович побажав всім міцного здоров’я, радості, добра, благополуччя, творчої енергії та любові, шани від колишніх вихованців. Ветеранам педагогічної праці є чим пишатися. Адже, вони залишили нинішньому та прийдешньому поколінню дуже гарний та спадок.
Сьогодні у Ковелі функціонує 14 загальноосвітніх закладів, в яких навчається понад 9000 школярів та 14 дошкільних закладів до яких щоранку поспішають майже 3300 дітей.
Багато теплих слів звучало і від начальника управління освіти Віктора Бичковського. Він висловив сподівання, що такий святковий захід для Ковеля стане доброю традицією і подякував усім присутнім освітянам за їхню благородну, нелегку працю, витрачені сили, посіяну в душах дітей любов, мудрість, щедрість та доброту.
Саме представники покоління ветеранів педагогічної праці взяли участь у реформуванні освіти після проголошення незалежності України. Вони вивчали запити суспільства в галузі освіти і шукали шляхи їх впровадження. Допомогали учням створювати дитячі неполітичні організації, реформувати учнівське самоврядуванняі та налагоджувати його функціонування.
Оновлювали зміст освіти, закроваджували нові курси, почали широко використовувати етнопедагогіку. Адже розуміли, що мають сформувати націю українців.
«Нам пощастило! Адже наші учні були сміливими і рішучими у своїх прагненнях оновити країну під час революції Гідності . Це вони відстоювали моральні цінності і поклали своє життя на Євромайдані. Саме наші діти йшли добровольцями до зони АТО тому, що ми їх навчили любити рідну країну і більш за все цінувати волю. Це для наших учнів волонтерство стало способом життя. Вони займають активну громадянську позицію і кожен визначає свій шлях у важливих історичних процесах», - акцентувала у виступі ветеран педагогічної праці, колишній директор міської гімназії Людмила Компанієць. Вона побажала усім присутнім доброти, мудрості, довголіття, родинного затишку та вдячних учнів, у яких не зітреться з пам’яті слово вчителя про людяність, повагу та патріотизм до своєї рідної України.
Усі присутні мали можливість насолодитися чудовим концертом, який підготували вихованці Палацу учнівської молоді та самодіяльні митці міста





 

Читайте також:

28 вересня 2016
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти