Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі з прийомними батьками співпрацюють групи взаємопідтримки

У Ковелі з прийомними батьками співпрацюють групи взаємопідтримки

Кожній дитині потрібно надати можливість повністю реалізувати свій потенціал, забезпечити належне фізичне та психічне здоров'я, доступ до отримання якісної освіти, безпечне життя, позитивні емоції, відчуття того, що її люблять.
Тільки родина здатна задовольнити основні потреби нащадків, надавати стимули для їх подальшого розвитку, створювати стабільну атмосферу. Якщо не існує можливості малечі жити з рідними батьками, найкраща альтернатива — усиновлення/удочеріння, прийомна сім'я, дитячий будинок сімейного типу.
У Ковелі - 4 прийомні родини, у яких виховується 9 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Основними завданнями їх соціального супроводження є підтримка здорової атмосфери в сім'ї, навчання та посилення виховного потенціалу прийомних батьків, контроль за отриманням ними державних виплат на утримання дитини, залучення різних видів додаткової допомоги за потребою, захист прав та інтересів цих сімей.
Однією з форм роботи є групи взаємопідтримки для прийомних батьків, які організовуються щоквартально. У лютому на одному з таких заходів прийомні батьки познаймились з Василем Панчуком, директором Волинського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, який поспілкувався з ними, відповів на запитання. Тетяна Медвєдєва, директор Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Жанна Вельма, начальник служби у справах дітей та Ніна Шум, заступник начальника відділу молоді, фізичної культури та спорту провели бесіду з батьками щодо вирішення питань стосовно виховання дітей, їх оздоровлення. Людмила Іванова, практичний психолог Палацу учнівської молоді провела заняття з використанням технік арт-терапії та метафоричних асоціативних карт. Прийомні батьки мали можливість отримати інформацію про пошук та відновлення внутрішнього ресурсу, зняття психоемоційного напруження, шляхи розв’язання проблемних ситуацій в родині.
Є діти, які виховуються в інтернатних закладах. Якщо в них немає батьків або родичів, держава може передати їх на виховання прийомним батькам. Можливо, і серед ковельчан є люди, які хочуть оточити родинним теплом та любов’ю таких хлопчиків і дівчаток.
За детальною інформацією щодо сімейних форм влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування звертайтесь за адресою: м.Ковель, вул.Незалежності, 73, каб 106, телефон для довідок — 6-17-48.

Ковельський міський центр
соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
 

Читайте також:

23 лютого 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти