Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Талановитий умілець Анатолій Бойко презентує ковельчанам виставку своїх унікальних робіт

Талановитий умілець Анатолій Бойко презентує ковельчанам виставку своїх унікальних робіт

У Ковелі відкрилась виставка талановитого майстра з Володимира-Волинського Анатолія Бойка. Він представив у культурно-просвітницькому центрі унікальні роботи, виготовлені з яєчної шкаралупи, використовуючи найрізноманітніші техніки – витягування, обрамлення металом, камінням. Автор сам вигадує та ускладнює собі завдання і без проблем справляється з ними.

У Анатолія - досить щільний виставковий графік. Він викроїв один день, щоб приїхати в Ковель, аби трішки привідкрити завісу свєї творчості. І як з’ясувалось, за лаштунками найцікавіше – процес створення шедевра, який народжується із звичайного яйця. Крихкий матеріал в руках умільця перетворюється на витончений виріб.

Як пригадує Анатолій, він довго йшов до розуміння техніки, випробовував безліч варіантів, а традиційно все вирішив випадок – похід до стоматолога.

З тих пір для різьблення майстер використовує подібну бормашину, яка має швидкі оберти. А якось у знайомого побачив аналог вироба Фаберже і вирішив до своїх різьблень додати елементи ювелірного декору, прикрасити їх металом, інкрустувати камінням, дорогоцінними матеріалами. Майже рік розробляв техніку і досяг своєї мети.

Звичайно, сам процес виготовлення речей досить тривалий, він має кілька етапів. Але терпіння, таланту, професіоналізму Анатолію не займати. Він – новатор. Йому подобається шукати, випробовувати, експерементувати.

А ще він дуже комунікабельна людина. І зустріч з ним стала щирим діалогом, приємним спілкуванням. Одразу зав’язалась цікава розмова, яка викликала жваваий інтерес у всіх присутніх. Море запитань – відверті відповіді. І хороша домовленість: автор пообіцяв майстер-клас для ковельчан. Зрозуміло, за кілька годин такій справі не навчитись, але навіть цікаво поспостерігати за творчим процесом.

Сам умілець народився на Тернопільщині, за професією він різьбяр по дереву. А самотужки опанував чимало видів мистецтва: живопис, графіку, вишивку, ліплення, холодну ковку, писанкарство та інші.

Його ковані писанки є в колекціонерів Великобританії, Канади, Іспанії, США, Японії, наших народних обранців, має їх і перша леді України Марина Порошенко.

«У нашому місті відбувається яскрава мистецька подія. Щиро хочу подякувати майстру за те, що він відгукнувся на наше запрошення і завітав до Ковеля. Переконаний, що ця виставка нікого не залишить байдужим. Вона спонукає до творчості, роздумів, бажання щось змінювати у своєму житті, навчатись, йти вперед. Спілкуючись з Анатолієм, розумієш, що кожен з нас може чимало досягти, головне прагнути цього і працювати над собою», - сказав у своєму вітальному слові заступник міського голови Ігор Прокопів, який також вручив Анатолію Бойку Подяку за його творчість та дебют у Ковелі.

Понад 70 виробів сьогодні можна оглянути у виставковій залі в культурно-просвітницькому центрі. Всі вони - особливі, витончені. Спробував Анатолій уже їх привести в рух. Політ його фантазії безмежний. Як зізнається автор, ескізи своїх творінь він тримає в голові, ніколи їх не переносить на папір. Він уже радо ділиться своїми вміннями з учнями. Щоправда, далеко не всім під силу опанувати це мистецтво. І досягнення Анатолія Бойка зафіксовані в Книзі рекордів України.

До 10 березня можна оглянути твори майстра у Ковелі.






























































 

Читайте також:

24 лютого 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти