Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Нове визначення поняття “мінімальна заробітна плата”

Нове визначення поняття “мінімальна заробітна плата”

З 1 січня 2017 року змінилося поняття мінімальної заробітної плати. Під нею маємо на увазі встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. При цьому, мінімальна заробітна плата залишається державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності й господарювання та фізичних осіб, які використовують найману працю.
Своєю чергою, виключено норму за якою до мінімальної заробітної плати не включаються доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати. Водночас, розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Але, якщо нарахована заробітна плата за виконану місячну норму праці є нижчою за розмір мінімальної заробітної плати, тоді роботодавець має проводити доплату до рівня мінімальної заробітної плати, яку слід виплачувати щомісяця одночасно з виплатою зарплати.
Потрібно зазначити, що під час обчислення розміру заробітної плати працівника, для забезпечення її мінімального розміру, не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищення ризику для здоров´я, за роботу в нічний та надурочний час, роз´їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат. У випадку, коли розмір заробітної плати у зв´язку з періодичністю виплати її складових є нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, проводиться доплата до рівня мінімальної заробітної плати.
У разі укладення трудового договору про роботу на умовах неповного робочого часу, а також при невиконанні працівником у повному обсязі місячної (годинної) норми праці, мінімальна заробітна плата виплачується пропорційно до виконаної норми праці. Разом з тим, встановлено норму, яка вказує, що мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) установлюється в розмірі, не меншому за прожитковий мінімум, установлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року (у 2017 р. - 1600 грн.).
Окрім того, зауважуємо, що Законом України від 06.12.2016 року № 1774 передбачено, що з 01.01.2017 року мінімальна заробітна плата не застосовується як розрахункова величина для визначення посадових окладів і заробітних плат працівників й інших виплат. Також не застосовується як розрахункова величина мінімальна заробітна плата після 01.01.2017 року і у колективних договорах та угодах усіх рівнів.
Тож звертаємо увагу, що з прийняттям Закону України від 06.12.2016 року за № 1774 - VІІ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” мінімальна заробітна плата отримала не лише новий розмір, а й новий зміст.
Детальну інформацію можна отримати у відділі економічного розвитку та торгівлі: каб. 305, тел. 6-17-05.

Ліліана Герасимчук,
головний спеціаліст відділу економічного розвитку та торгівлі
виконавчого комітету Ковельської міської ради 

Читайте також:

24 лютого 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти