Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Новий вид терапії - у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Ковеля

Новий вид терапії - у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Ковеля

Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Ковеля намагається урізноманітнювати методи оздоровлення для своїх маленьких пацієнтів. Нещодавно запроваджено новий для нас напрямок – зоотерапія. Це система лікування  з використанням тварин. Вона активно застосовується при нервових розладах, психічних захворюваннях, дитячому церебральному паралічеві, гіпертонії та інших хворобах.


Які ж переваги такої терапії? Якщо в будинку є домашні тварини, діти виростають більш здоровими, мають нормальні психіку, рівень холестерину в крові та імунітет, у них розвинене почуття відповідальності. Найбільший вплив тварини мають на 5-8 - річних малят.

Зоотерапія у нашому закладі проводиться за участю акваріумних рибкок, рептилій та птахів.

Спостереження за рибками в акваріумі допомагає зняти стрес хлопчикам й дівчаткам, які страждають від неврозів і депресій, викликає почуття радості і благополуччя.

Рептилії зміцнюють нервову систему, полегшують перебіг епілепсії та нейродерміту, вони незамінні при лікуванні неврастенії, хронічній пневмонії.


Птахи повністю міняють свого господаря, роблячи його життєлюбом, підвищуючи працездатність і творчу активність. Канарки своїми піснями знімуть напругу, заспокоять нерви і поліпшать настрій. Хвилясті папужки полегшать біль у серці.

Цей вид терапії тільки починає широко використовуватись у процесі реабілітації, але уже дає перші результати: діти стають більш зосередженими, емоційно врівноваженими, відповідальними.

Марія Кисляк,
директор Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Ковеля                                              

Читайте також:

20 березня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти