Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Фізичні особи-підприємці втратили право на отримання надбавки на догляд за дитиною з інвалідністю

Фізичні особи-підприємці втратили право на отримання надбавки на догляд за дитиною з інвалідністю

6 грудня 2016 року Верховна Рада прийняла Закон № 1774-V111 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Документом регламентовано, що з 1 січня 2017 року в разі, якщо фізичні особи-підприємці (в тому числі ті, що обрали спрощену систему оподаткування) не отримали прибуток у звітному році або окремому місяці звітного року, зобов'язані визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини, встановленої цим Законом. Сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.
Цим Законом передбачено, що від сплати єдиного внеску звільняються фізичні особи-підприємці – інваліди або пенсіонери за віком, які отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Вони можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
З 1 січня 2017 року фізичні особи-підприємці втратили право на отримання надбавки на догляд за дитиною з інвалідністю, яка призначена відповідно до Порядку надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, оскільки вони є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.


Софія Сагаль, начальник управління
соціального захисту населення
 

Читайте також:

24 березня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти