Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Профільна комісія розглянула інформацію про стан дотримання закладами торгівлі та ресторанного господарства міста діючих правил

Профільна комісія розглянула інформацію про стан дотримання закладами торгівлі та ресторанного господарства міста діючих правил

Станом на 01.01.2017 року в місті функціонує понад 400 закладів торгівлі, з них 45 відсотків здійснюють реалізацію продовольчих товарів та близько 55 відсотків – непродовольчих. У 2016 році було введено в експлуатацію низку магазинів та торговельних павільйонів.
    Мережа ресторанного господарства нараховує понад 70 об’єктів (більш ніж 3000 посадочних місць). Ряд з яких провели реконструкцію і облаштували сучасні інтер’єри.
Працівниками відділу, у межах наданих повноважень, проводиться відповідна робота щодо розв’язання комплексу проблем з дотримання діючих правил, вимог санітарного та ветеринарного законодавства у сфері торгівлі та ресторанного господарства, Закону України “Про захист прав споживачів”, здійснюється постійний контроль на споживчому ринку за наданням громадянам своєчасної, необхідної, доступної та достовірної інформації про товари (роботи, послуги), а також про найменування, приналежність та режим роботи суб’єктів господарювання. В ході обстежень виявлялися такі порушення, як невідповідність товарів (продукції) вимогам нормативних документів, їх продаж за відсутності для споживача необхідної, доступної, своєчасної та достовірної інформації, термін придатності яких минув, відсутність медичних книжок та ін. Постійна робота у цьому напрямку сприяла покращенню культури обслуговування населення, забезпеченню прав громадян, як споживачів.
Після втручання спеціалістів відділу громадянам поверталась вартість недоброякісних товарів, придбаних в торговельних закладах міста, проводилась заміна на доброякісні чи на аналогічні товари з перерахуванням вартості. В закладах торгівлі та ресторанного господарства міста обладнані “Куточки покупця”, де розміщується відповідна інформація для покупців, передбачена законодавством, адреси і номери телефонів органів, що забезпечують державний захист прав споживачів, а також знаходяться Книги відгуків та пропозицій.
На постійному контролі перебувають питання щодо недопущення реалізації підакцизних товарів без дозвільних документів, про небезпеку, яка надходить від фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів, відповідальність осіб, які займаються несанкціонованим виготовленням алкогольних напоїв;  щодо заборони продажу дітям до 18 років алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів.
В місті постійно працюють робочі групи, а саме: рішенням від 09.03.2017 №78 створено робочу групу з питань дотримання вимог законодавства у сфері торгівлі в м. Ковелі, розпорядженнями міського голови від 25.02.2013 №59-р «Про захист суспільної моралі», 14.06.2016   №163-р затверджений новий склад робочої групи з ліквідації стихійної (несанкціонованої) торгівлі, 29.09.2016 №257-р затверджено новий склад міської робочої групи з легалізації тіньових доходів, які щотижнево проводять рейдові обстеження торгових  та закладів ресторанного господарства, на ринках. До складу цих робочих груп входять представники виконавчого комітету, поліції, Ковельської ОДПІ, Держпродспоживслужби, працівники різних служб та контролюючих органів міста. Члени робочої групи проводять роз’яснювальну роботу відповідно до компетенції.
Також рішенням від 11.03.2015 №68/47 було обмежено роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, крім закладів ресторанного господарства, на території міста Ковеля з 22.00 до 08.00 год.
    Працівниками відділу у 2016 році обстежено понад 100 закладів торгівлі, в тому числі, ресторанного господарства з питань дотримання законодавства про захист прав споживачів, діючих правил торгівлі та ресторанного господарства.
 Постійно ведеться роз’яснювальна робота в засобах масової інформації щодо вищезазначених питань.



Лілія Барна, заступник начальника відділу
економічного розвитку та торгівлі                                                                

Читайте також:

18 травня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти