Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Депутати заслухали звіт про роботу відділу охорони здоров’я та стан музейної справи в місті

Депутати заслухали звіт про роботу відділу охорони здоров’я та стан музейної справи в місті

Вчора відбулось засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров'я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім'ї і молоді та релігії під головуванням Наталії Сеник, за участю членів комісії — Валерія Гарбара, Юрія Міцури та Богдана Солодухи.

Розглянуто наступні питання порядку денного: про внесення змін до місцевої «Програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2017-2020 роки», затвердженої рішенням міської ради від 23.02.2017 №20/46, про внесення змін до рішення міської ради від 02.02.2017 № 19/19 “Про затвердження Програми висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування на 2017 рік”, про Положення про порядок надання депутатами міської ради матеріальної допомоги, також заслухали інформації про роботу виконавчого комітету у І кварталі 2017 року, про роботу відділу охорони здоров'я виконавчого комітету міської ради, про стан музейної справи в місті Ковелі та про хід підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.
Усі вони рекомендовані членами комісії до прийняття  як рішення ради.
Про роботу відділу охорони здоров'я виконавчого комітету міської ради доповіла його начальник  Лідія Жолінська та поінформувала присутніх, що відділ спільно з Ковельським міськрайонним територіальним медичним об'єднанням бере участь у реалізації Субпроекту Світового банку “Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області.”. Сприяє, а також надає практичну допомогу Ковельському МТМО з реалізації інвестиційних проектів, забезпечує аналіз стану здоров'я населення, вживає заходи із запобігання і зниження захворюваності, а також продовження тривалості життя людини.
У 2016 році з міського бюджету на покращення здоров'я жителів нашого міста виділено кошти на фінансування 5 програм. Серед них - місцева програма на виконання загальнодержавної програми “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини”, на яку протягом 2016 року було передбачено та використано 403,5 тис. гривень, на придбання препаратів фактору коагулятору крові людини для дітей хворих на гемофілію в сумі 262,4 тис.грн. та 141 тис.грн. спрямовано на придбання лікувального харчування для дітей хворих на фенілкетонурію. Діяла міська програма медикаментозного забезпечення інвалідів війни та інших категорій, що мають право на безоплатне та пільгове отримання медикаментів у разі амбулаторного лікування, на яку було використано 328,3 тис. гривень, які спрямовувалися на оплату рецептів пільгових категорій населення - 241,4 тис.грн. та на лікування дітей з онкопаталогією — 69,6 тис.грн., дітей-інвалідів хворих на ювенільний ревматоїдний артрит — 7,3 тис.грн., ВІЛ- інфікованих та хворих на СНІД — 10,0 тис.гривень.

Ще одна місцева програма - пільгове зубопротезування інвалідів війни та інших категорій, що мають право на вказану послугу, на яку було витрачено 139,9 тис.гривень, міська програма протидії захворюванню на туберкульоз, витрати на фінансування якої склали 220,0 тис.гривень. Місцева програма боротьби з онкологічними захворюваннями дозволяла за кошти місцевого бюджету закупляти знеболювальні наркотичні препарати для важких онкологічних хворих. На вищезазначену потребу було використано в 2016 році 167,2 тис.гривень. Відділом було проведено за 2016 рік та І квартал 2017 року понад тисячу розподілів бюджетних асигнувань на лікувальні заклади Ковельського МТМО та підготовлено більше 300 довідок на зміни до річного розпису бюджету та зміни до помісячного розпису асигнувань загального фонду бюджету. Відділом постійно проводиться контроль за забезпеченням громадян міста медикаментами за пільговими рецептами, інсулінами, вакцинами та іншими виробами медичного призначення.
Спільно з Ковельським МТМО відділ працює над виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 року №932 “Про затвердження Порядку створення госпітальних округів” та над виконанням Урядової програми “Доступні ліки”.
Далі члени комісії заслухали заступника міського голови Ігоря Прокопіва та головного спеціаліста відділу культури виконавчого комітету міської ради Ірини Горблюк, які ознайомили  із станом музейної справи в місті.
Зокрема,  вони повідомили, що основним призначенням музею є дослідження, вивчення, збереження та пропаганда історичних надбань краю, показ через експозиції, виставки, друковані видання і масові заходи пам'яток духовної і матеріальної культури Ковельщини. Протягом 2016 року було зібрано 251 експонат та з січня по квітень 2017 року - 83 експонати з історії міста Ковеля та Ковельського району (загалом у музеї нараховується 6860 експонатів).
Музей має постійно діючу експозицію в шести музейних залах загальною площею 256 кв.м. та виставкові зали площею 195,5 кв.м. Для огляду відвідувачам у постійно діючій експозиції представлені унікальні речі. Протягом 2016 року та січня –квітня 2017 року проводилася робота з вдосконалення експозиції по темах «Ковель в період Другої Світової війни» та «Ковель у міжвоєнний період».

Відділ “Секретаріат міської ради”

Читайте також:

19 травня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти