Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі розгорнули вишиті рушники біля пам’ятника Шевченка та читали його поезію

У Ковелі розгорнули вишиті рушники біля пам’ятника Шевченка та читали його поезію

Сьогодні минає 156-й рік від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі. Аби вшанувати пам’ять поета разом з усією Україною зібралась й громада нашого міста. Адже цей день – ще одна дата, яка єднає нас із великим митцем.

До пам’ятника Кобзареві прийшли представники міської та районної влади, духовенство, творча інтелігенція, громадські активісти, учнівська молодь.

Ведуча заходу, начальник відділу культури Вікторія Савлук, зокрема, наголосила: «Багато поетів страждали й гинули, але лише деякі з них давали прихисток у слові цілій нації. І тому, ми хочемо, щоб животворне Шевченкове слово лунало повсюди і якнайчастіше. Біля монумента на його честь, ми не виголошуватимемо пишних промов, а просто почитаємо його вірші. У них є усе: надія, розпач, заклик, біль, розрада, гнів, віра і безмежна любов. Без його поетичної сили і духовної висоти неможливо уявити ні сучасне України, ні її минуле, ні прийдешнє. Він учив нас боротися і з його словами на устах люди пішли на майдан, стали на захист кордонів своєї землі. За честь, за гідність, за свою землю. Проти тиранії, свавілля, брехні. Озброєні його заповітом, ми боремось тепер».

У знак вшанування пам’яті Тараса Шевченка учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника.
Учні шкіл міста декламували його поезію. Прозвучало чимало творів Кобзаря.

Під час цього діти розгорнули до монумента вишиті рушники.

 На завершення учасники заходу спільно читали «Заповіт» Шевченка. Сьогодні, у час боротьби за незалежність, територіальну цілісність та сувернітет, Тарасове слово є для нас великою опорою та натхненням.


















 

Читайте також:

22 травня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти