Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

«Танцююче місто» - найяскравіша мистецька подія у творчому житті Ковеля

«Танцююче місто» - найяскравіша мистецька подія у творчому житті Ковеля

Одинадцятий рік поспіль у Ковелі проходить фестиваль «Танцююче місто». До цього творчого форуму колективи готуються впродовж року: підбирають репертуар, шиють нові костюми, відшліфовують номери.

Цьогоріч 20 колективів представили 44 танці на сцені Палацу культури імені Тараса Шевченка.

Як зазначила керівник колективу «Манго» (ЗОШ№12) Ірина Шворак: «Танцююче місто – це особливий фестиваль і всі його чекають з нетерпінням. Ми завжди стараємось підібрати такі хореографічні номери, щоб було цікаво і дітям, і глядачам. Батьки теж переймаються нашим творчим процесом. Костюми придумую сама. Стараюсь знайти щось особливе, використовую яскраві кольори, бо це ж для дітвори. Нині у нас два танці - «Колібрі» та «Охоронці планети». Сподіваюсь, вони сподобались глядачам»

У залі в цей день був аншлаг. Прийшли цілі родини, аби підтримати свої юні дарування. Найбільше аплодисментів дісталось найменшим учасникам. Чотири колективи з дитсадків міста зачарували своїми виступами.

А один з них - з ДНЗ№11 отримав приз від благодійного фонду Івана Омелянюка «Майбутня Волинь - Україна» «За найкращий патріотичний танець».

Танець для багатьох – це можливість самовираження, вдосконалення, це нові враження та емоції. Про це говорить Дарія Шаповал, учасниця клубу спортивного танцю “Модерн”: “Це така гордість — танцювати за своє місто. І Україною цікаво їздити, зустрічатися з іншими парами, ділитися досвідом. Я займаюся танцями досить мало, всього 2 роки. І зрозуміла, що саме цим я живу. Мені це найбільше подобається... Ось ця довершеність, грація та манери танцюристів».

А вальс у виконанні «Модерну» відкривав фестиваль. Розкішні плаття дівчат, їх граціозність доповнювали стриманість і серйозність партнерів.

Фестиваль «Танцююче місто» - це калейдоскоп жанрів і стилів. Тут можна побачити і вічно юний вальс і насолодитись сучасними ритмами естрадних постановок, поспостерігати за танцями народів світу та відчути енергію брейк-дансу.


До слова, останній дуже полюбляє молодь і емоційно реагує на такі номери. Керівник танцювальної школи MJDS Роман Дячок розповідає: “Наша школа представлена в трьох містах — Володимирі-Волинському, Нововолинську та Ковелі. Вона має девіз “Мир. Любов. Об'єднання”. І веселий настрій. Ми ділимося позитивною енергією. І хочемо, щоб всі зрозуміли, що це — любов. Ми несемо щастя в цей світ. Саме головне для нас, щоб ось ці діти були задоволені життям і щасливі! Посміхалися і жили в мирі!”


Понад три години тривала концертна програма, яка не залишила нікого байдужим –ні глядачів в залі, ні учасників цього феєричного дійства. «Пірует», «Беллатрікс», «Ахат», «Барвінок», «Дзвіночок» - це знані у нашому місті колективи, які прославляють його і в Україні, і за кордоном. Вони вкотре продемонстрували, що мова танцю багатогранна і неповторна. Вона здатна розповідати історії і оживити емоції. Разом з тим, це велика праця, яка залишається за кулісами. А глядач уже бачить довершеність і високе мистецтво танцю.

Усі кращі постановки фестивалю неодмінно побачать ковельчани на День міста та під час різноманітних концертів.

Під завісу зі сцени чимало компліментів прозвучало на адресу героїв свята – талановитих і обдарованих ковельчан.

На переконання заступника міського голови Ігоря Прокопіва, «Танцююче місто» є найяскравішою мистецькою подією у творчому житті Ковеля. Ігор Ярославович подякував усім за участь, передав вітання від міського голови Олега Кіндера і наголосив: « Тут всіх об'єднує мистецтво танцю. Я думаю всі, хто був сьогодні у цьому залі, отимали справжнє задоволення. І наша ідея, яка виникла 11 років тому, успішно реалізується. У нашому фестивалі немає переможців і переможених. Перемагають всі! А головний приз - гарний настрій та позитивні емоції...”

Та все ж без подарунків колективи не залишились. Кожен отримав Диплом учасника, пам’ятну статуетку та солодощі.

А наймолодші – дошкільнята – ще і похід в кінотеатр. Такий приємний сюрприз їм підготував благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині».








 

Читайте також:

23 травня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти