Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Депутатів поінформували про стан боротьби зі злочинністю, забезпечення громадського порядку у місті

Депутатів поінформували про стан боротьби зі злочинністю, забезпечення громадського порядку у місті

  Минулого четверга працювала комісія з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфлікту інтересів. Головував на засіданні - Андрій Мілінчук, у роботі взяли участь: Володимир Бичик, Андрій Неридько, Василь Дудка та Галина Стасюк. 
Відповідно до порядку денного депутати розглянули питання: про затвердження Статуту РЕМОНТНОГО ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА №2, про збільшення розміру статутного капіталу КОВЕЛЬСЬКОГО УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА “КОВЕЛЬВОДОКАНАЛ”, Положення про порядок надання депутатами міської ради матеріальної допомоги, про розгляд звернень депутатів міської ради Клімука В.В., Федосюк В.І., Степанюка С.П., Стасюк Г.М. щодо пішохідної доріжки до Ковельської школи мистецтв, інформацію про роботу виконавчого комітету у І кварталі 2017 року та про стан боротьби зі злочинністю, забезпечення громадського порядку у місті, про виконання Комплексної програми профілактики правопорушень і злочинів на 2016-2017 роки у 2016 році.
В обговоренні проекту рішення щодо Положення про порядок надання депутатами міської ради матеріальної допомоги, який виноситься на розгляд ради, виступила начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Софія Сагаль.
Згідно з цим Положенням матеріальна допомога може надаватися фізичним особам, які зареєстровані і постійно проживають в м. Ковелі, для потреб лікування та вирішення соціально-побутових проблем. Вона надаватиметься один раз на рік одному і тому ж отримувачу та одним депутатом в межах визначеної суми згідно помісячного плану асигнувань, доведеного головному розпоряднику коштів місцевого бюджету. Загальна сума допомоги, виділеної протягом року, не може перевищувати законодавчо визначений розмір мінімальної заробітної плати, який встановлено на 1 січня поточного року.
Громадяни звертаються до депутата міської ради в письмовій формі та до заяви додають документи, що підтверджують необхідність надання допомоги (медична довідка тощо). При прийнятті позитивного рішення депутатом щодо надання допомоги громадянину, ним подається звернення міському голові з вказанням рекомендованої суми коштів, яка буде виділятися в межах помісячного плану асигнувань. До звернення особа додає копію паспортних даних (прізвище, ім’я, по батькові, ким виданий паспорт, адреса проживання і прописки) та копію довідки про ідентифікаційний код заявника та інші документи, які підтверджують необхідність виділення допомоги. Відповідні заяви з доданими документами подаються у секретаріат ради для реєстрації та направляються до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Ковеля.
Далі депутати заслухали заступника начальника Ковельського ВП ГУНП у Волинській області, підполковника Дмитра Антонюка, який проінформував членів комісії та присутніх про стан боротьби зі злочинністю, забезпечення громадського порядку у місті та виконання Комплексної програми профілактики правопорушень і злочинів на 2016-2017 роки у 2016 році.
Протягом 2016 року у відповідному журналі Ковельського відділу поліції зареєстровано 9795 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, вчинені на території міста проти 6897 повідомлень, що на 42% більше в порівнянні з 2015 роком.
В період із 01.01.2016 по 31.12.2016 усього зафіксовано 1982 кримінальні правопорушення, які були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, 999 - без врахування закритих за п.п. 1,2,4,6 ч.1 ст. 284 КПК України, по 301 - громадянам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, відсоток встановлених осіб – 30,1%.
Зареєстровано 433 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, по 106 - особам повідомлено про підозру, відсоток встановлених осіб – 24,5%.
З метою стабілізації криміногенної обстановки в місті за звітний період було проведено ряд оперативно-профілактичних відпрацювань, під час яких здійснювались заходи, направлені на посилення боротьби з криміналітетом. Це дозволило досягти певних позитивних результатів на окремих пріоритетних напрямках оперативно-службової діяльності.
Завдяки вжитим заходам у Ковелі протягом звітного періоду не допущено скоєння таких видів: незаконне позбавлення волі або викрадення людини, зґвалтування.
Працівниками відділу розкрито усі з числа зареєстрованих кримінальних правопорушень (відсоток розкриття становить – 100%), а саме:
- умисне вбивство – 1;
- нанесення тяжких тілесних ушкоджень – 4, в тому числі нанесення ТТУ, що спричинило смерть потерпілого – 1;

- нанесення тілесного ушкодження середньої тяжкості – 3;
- насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом – 2;
- вчинення розбійних нападів – 3;
- вимагання – 1;
- незаконне поводження із зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – 4;
- хуліганство – 1;
- злочини у сфері земельних відносин – 1.
Основними причинами і умовами скоєння злочинів є: незайнятість значної частини населення, незабезпеченість належним технічним оснащенням об’єктів ( сигналізація тощо), де зберігаються матеріальні цінності, відсутність сторожової охорони, а там, де вона є – неналежне виконання працівниками функціональних обов’язків, а також недостатнє проведення профілактичної роботи дільничними офіцерами поліції щодо осіб, які перебувають на обліку.
З метою виправлення становища систематично здійснюються оперативно – профілактичні відпрацювання найбільш криміногенних ділянок обслуговування, місць збору кримінального елементу, скупок, ринків та можливих точок збуту краденого й заборонених в обігу предметів, вживаються заходи щодо покращення роботи з підобліковим елементом, виправними установами.
Постійно аналізується стан розслідування та розкриття раніше скоєних фактових кримінальних правопорушень та визначення перспектив подальшої діяльності.
Для протидії фактам пияцтва та алкоголізму реалізовано ряд профілактичних заходів:
- виявляються особи, які зловживають спиртними напоями та на ґрунті цього вчиняють як адміністративні так і кримінальні правопорушення,
-основним фактором, що сприяє виникненню цієї проблеми, є декриміналізація відповідальності в кримінальному законодавстві відносно осіб, котрі порушують ст.176 КУпАП, займаються виготовленням самогону та інших спиртних напоїв. Адміністративна відповідальність, що наступає за таке правопорушення, також є мізерною (170 гривень). Дещо більшою є адміністративна відповідальність за порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, зокрема спиртом: ст.156 КУпАП (штраф від 340 до 1700 гривень) та ст. 164-16 КУпАП (штраф від 1700 до 8500 гривень).
Сьогодні спостерігається тенденція до збільшення масштабів криміналізації основних сфер життєдіяльності населення як в державі, так і на території Ковеля. Помітний ріст квартирних крадіжок та злочинів, скоєних у громадських місцях.
Незайнятість населення, зокрема молоді, також негативно впливає на рівень злочинності. Отже, актуальним є питання щодо недопущення залучення таких осіб до протиправної діяльності.
Зазначені фактори негативно позначаються на іміджі як держави у цілому, так і міста безпосередньо, їх економічному становищі, призводять до зменшення обсягу інвестицій та зниження рівня довіри людей до органів державної влади.
Умови сьогодення спонукають до пошуку, із залученням правоохоронних органів, зацікавлених відомств, громадськості, представників органів влади, якісно нових форм і методів запобігання правопорушенням та розкриття злочинів.

Зі змістом проектів рішень, які виносяться на розгляд 24 сесії міської ради, можна ознайомитись на офіційному сайті Ковельської міської ради в розділі “Публічна інформація та звернення громадян”, або за посиланням: http://www.kovelrada.gov.ua/draft_decisions_city_council_2017.html

Відділ “Секретаріат міської ради”

Читайте також:

23 травня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти