Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

На черговій сесії міської ради депутати підтримали зміни до міського бюдету

На черговій сесії міської ради депутати підтримали зміни до міського бюдету

Чергова сесія міської ради розпочалась із запитів та звернень. З поміж –іншого депутатів цікавили питання щодо використання бюджетних коштів. Ігор Ткачук передав прохання відремонтувати пам’ятник гетьману Богдану Хмельницькому від мешканців вулиці, що носить його ім’я. Міський голова Олег Кіндер одразу дав доручення своєму заступнику Андрію Товстизі найближчим часом організувати цю роботу та провести благоустрій території.

Вадим Клімук звернув увагу на те, що акваторія річки Турії в районі пляжу засмічена і вона потребує якнайшвидшого очищення.

Про створення робочої групи з попередження вчинення дрібних адміністративних правопорушень клопотав Андрій Мілінчук. На усі звернення та запити обранці громади отримають відповіді у зазначені законодавством терміни.

У ході роботи було розглянуто понад 60 питань. Зокрема, депутати прийняли зміни до бюджету. Майже 400 тисяч виділено з міської казни на оздоровлення дітей, які мешкають в районі ветсанзаводу. 47 юних ковельчан із забрудненої території уже поїхали на відпочинок завдяки народному депутатові Степану Івахіву. Планується ще майже 100 дітей оздоровити за кошти міста.

Також передбачено 400 тисяч гривень із резервного фонду міського бюджету на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з діяльністю Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», та запобігання її поширенню. Ще 1 мільйон 300 тисяч гривень виділено з обласного бюджету для проведення капітального ремонту залізобетонних резервуарів для ізоляції відходів виробництва Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» по вул.Грабовського, 55 в.

Жвава дискусія розгорілась при розгляді питання «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності м.Ковеля». Не зважаючи на те, що торік самі ж депутати його підтримали, але в силу певних обставин об’єкти не були продані, у нинішньому році вони уже впродовж кількох сесій не голосують за це рішення.

На всі спірні запитання обранців громади відповіла начальник відділу по управлінню майном комунальної власності Вікторія Васінович. На переконання міського голови Олега Кіндера, щоб ці приміщення здавати в оренду, необхідні значні кошти на їх ремонт. На сьогодні їх в бюджеті немає, тому доцільніше їх продати і гроші використати на благоустрій.

Після тривалої розмови, депутати вкотре не проголосували за це рішення.

Впродовж тривалого часу не можуть прийти депутати до спільного знаменника у питанні будівництва пішохідної доріжки від школи мистецтв до вулиці Театральної. Мешканці будинків 1,3,5 на цій вулиці, які прийшли на сесію, категорично проти облаштування доріжки біля своїх помешкань, а за це просять батьки, директор школи. Як альтернатива, розглядається будівництво тротуару по вулиці Леонтовича до Театральної. Усі сторони озвучили свої аргументи, прагнули переконати обранців громади у своїй правоті. Але жодне рішення не отримало необхідної кількості голосів.

Традиційно більшість питань стосувались регулювання земельних відносин в місті. Крім того, були затверджені детальні плани території розташування житлової забудови на вулицях Сурікова-Зарічна, Івана Сірка, Парковій.

Депутати взяли до відома інформації про роботу служби у справах дітей, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука, про підготовку спортивних закладів міста до роботи під час літніх канікул.


 

Читайте також:

23 червня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти