Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Відповідальність за порушення законодавства про працю

Відповідальність за порушення законодавства про працю

У черговий раз звертаємо увагу працедавців на те, що Верховною Радою 6 грудня 2016 року прийнято Закон України за №1774-VІІІ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”, яким органам місцевого самоврядування передано низку контролюючих функцій щодо додержання законодавства про працю та зайнятість населення підприємствами, установами та організаціями міста, а також фізичними особами-підприємцями, що використовують найману робочу силу.
Здійснення цих делегованих повноважень органами місцевого самоврядування буде реалізовуватись шляхом проведення перевірок.
Разом з тим зауважуємо, що виявлене неспівпадіння в оформленні та реальному виді робочого часу працівника (повного, неповного), не забезпечення виплати заробітної плати на рівні менше мінімальної - 3200 грн. карається штрафом. Відтак, штрафи за порушення законодавства про працю стають досить реальними і високими.
Передусім хотілося б зазначити, що всі штрафи за порушення законодавства про працю, якими доповнено ст.265 КЗпП, розраховуються в залежності від розміру мінімальної заробітної плати. Відповідно із її збільшенням зростатимуть і розміри штрафів. І тут акцентуємо увагу на штрафі за допуск особи до роботи без укладення трудового договору або з оформленням такої особи на неповний робочий день, якщо насправді вона працює повний. За це визначена відповідальність у розмірі 30 (тридцяти) мінімальних заробітних плат за кожного фактичного працівника, що з 1 січня 2017 року сягає аж 96 000 грн.
Також Законом передбачено надзвичайно великий штраф за недопущення посадових осіб до проведення перевірки, якщо її предметом є питання фактичного допуску до роботи осіб без укладення трудового договору, або оформлення їх на неповний робочий день при фактичній роботі повний. За це порушення накладається штраф у розмірі 100 (сто) мінімальних заробітних плат, встановлених на момент його виявлення, що з 01.01.2017 року становить 320 000 грн.
Шановні працедавці! Пам´ятайте, що дотримання законодавства про працю є невідє´мною складовою цивілізованого ведення бізнесу. Тож поважайте закони держави, у якій живете!
Додаткову інформацію можна отримати у відділі економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Ковельської міської ради, каб. №305 або за номером телефону 61705.

Ліліана Герасимчук,
головний спеціаліст відділі економічного розвитку та торгівлі
 

Читайте також:

11 серпня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти