Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі відбулось відкриття нової виставки "Мереживо душі моєї"

У Ковелі відбулось відкриття нової виставки "Мереживо душі моєї"

Днями справжні поціновувачі мистецтва зібрались у культурно-просвітницькому центрі на цікаву мистецьку подію. Друзі, рідні, мешканці Ковеля прийшли привітати майстриню Лесю Четвероусову з відкриттям персональної виставки творчих робіт. 

Назва представленої експозиції говорить про те, що Леся Олександрівна - людина різнобічна. Тут гарно переплелись захоплення та вподобання авторки. У творчих колах нашого міста вона добре відома як поетеса, художниця. Окрім цього, жінка дуже гарно вишиває бісером та нитками, захоплюється мистецтвом фотографії, в’яже оригінальні речі.

Майстриня народилася в Турійському районі, у селі Перевали. Зростала на маленькому хуторі серед мальовничої природи. Ще в ранньому дитинстві відчула покликання до малювання. Мріяла бути художником. Проте батьки не мали можливості дати відповідну освіту. Леся Четвероусова навчалась в училищі художнього ткацтва за спеціальністю народні промисли.

Художниця неодноразово брала участь у збірних та мала одну персональну виставку, їздила на пленери.

Леся Олександрівна також відома ковельчанам, як майстриня плетіння гачком. Це ремесло відоме з давнини, але й до сьогодні лишається дуже популярним. Ручне в'язання вигідно вирізняється від інших видів рукоділля. Незважаючи на свою компактність і простоту, воно дозволяє створювати неповторні, унікальні моделі одягу та декоративні речі.

На виставці представлені віртуозно виконані серветки, скатертини, одяг. Така копітка робота зачаровує глядача.

Під час відкриття своїми враженнями від побаченого поділилась колеги по перу Віра Семеній та Світлана Пелип.

Зі словами привітань до авторки звернулась начальник відділу культури Вікторія Савлук. Вона побажала натхнення, здійснення усіх планів та задумів.

Запрошуємо усіх бажаючих долучитись до чудового світу мистецтва та відвідати цікаву виставку нашої землячки, яка діє у культурно-просвітницькому центрі




Читайте також:

16 серпня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти