Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчанам своє мистецтво презентують художники восьми країн світу

Ковельчанам своє мистецтво презентують художники восьми країн світу

У культурно-просвітницькому центрі діє виставка сучасного малярства митців Білорусі, Великобританії, Німеччини, Польщі, США, Литви, Франції та України. 

Впродовж нинішнього року експозицію уже оглянули мешканці Рівного, Тернополя, Дубного, Луцька. Вона побувала у Варшаві та Білостоці. Сьогодні ковельчани та гості міста мають нагоду побачити один з наймасштабніших доробків професійних сучасних митців. У нашому місті представлена лише його частина. При тому, роботи майже 50-ти майстрів прикрашають стіни ковельської галереї.

Ініціатором та організатором вернісажу є наш земляк, художник Ігор Дрозд-Дужинські. Родом він із села Залісся, що на Любомльщині. Закінчив Львівську академію мистецтв, член Спілки художників Польщі. Зараз живе на дві країни – Україну та Польщу.

Ігор Дрозд вважає, що ця експозиція є мостом між митцями різних держав і цей проект доводить, що культура немає кордонів.

Як він розповідає, з авторами полотен познайомився на пленерах, що проходили в різних регіонах Польщі. Під час яких висловив думку щодо колективної виставки і порозуміння було знайдене. Кожен художник для експозиції передав три своїх картини, які тепер подорожують двома країнами. Він зазначив, що з Ковеля вони знову попрямують до Польщі.

«Ці роботи заставляють нас замислитись, подумати. А виставка для Ковеля є унікальною, адже вперше представлена така широка георафія авторів. Символічно, що вона починає діяти, коли ми беремось реалізовувати спільний проект з нашими партнерами з Польщі та Білорусі, який має на меті відкриття у трьох містах сусідніх країн центрів розвитку культури. Завдяки цьому у нас з’явиться ще більше можливостей для проведення таких інтеграційних заходів», - зазначив у своєму виступі заступник міського голови Ігор Прокопів.

Він подякував співорганізаторам – Ігорю Дрозду, Консулу Республіки Польща в місті Луцьку Кшиштофу Савіцкі та голові Волинської організації Національної спілки художників України Володимиру Марчуку, які теж завітали на презентацію вернісажу у Ковель, за увагу до нашого міста та надану можливість познайомитись із сучасним мистецтвом.

Виставка дійсно неординарна. На перший погляд, вона вражає яскравістю та розмаїттям кольорів. Сучасні художники надають перевагу абстрактній мові вираження, експериментують з техніками і фактурами. Вони всі дуже індивідуальні і багатогранні.

Цікаво, що можна побачити роботи як майстрів зі стажем, так і тих, хто починає свою творчу біографію.
Але сьогодні нам невідомо, хто з них підніметься на вершину слави, тому і назва доволі філософська - «Епоха майстрів – час вкаже майстра».











Читайте також:

07 грудня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти