Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Спостережна комісія провела виїзне засідання

Спостережна комісія провела виїзне засідання

У Ковельському міськрайонному відділі з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції відбулось виїзне засідання спостережної комісії.

Було заслухано Петра Соловенюка, начальника сектору превенції Ковельського відділу поліції, який поінформував про роботу дільничних офіцерів поліції з громадянами, звільненими з місць позбавлення волі, та з особами, які вчинили насильство в сім’ї, за 2017 рік.

Доповідач повідомив, що розкрито 127 кримінальних правопорушень, затримано 5 чоловік, які перебували в розшуку. Здійснюються систематичні перевірки за місцем проживання підоблікових осіб, роз’яснювальні заходи. Вивчається їх поведінка та спосіб життя. Налагоджено взаємодію та взаємообмін інформацією з інспекторами відділу пробації. Проводяться цільові оперативно-профілактичні операції «Нагляд», «Розшук», «Бар’єр», «Майно» та ін.

Торік на облік поставлено 561 людину, що вчинила насильство в сім’ї, з них – 92 жінки. Складено 839 протоколів. Судами прийнято 495 рішень, попередження отримали 7 осіб, громадські роботи – 411, адміністративний арешт – 32, звільнено від адміністративної відповідальності – 45. Неповнолітніх, які вчинили насильство в сім’ї, виявлено не було.

Начальник відділу пробації Ірина Смоляр зупинилась на виконанні повноважень інспекторами з особами, засудженими до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Важлива увага приділяється профілактиці, яка спрямована на запобігання повторним злочинам. Щодо ресоціалізації цих людей налагоджена співпраця з громадськими, релігійними громадами, соціальними службами (МЦЗН, МЦСССДМ, служба у справах дітей).

На особистому прийомі у керівника побували 9 громадян, засуджених до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Їм були надані консультації стосовно працевлаштування, оформлення допомог, субсидій тощо.

Голова спостережної комісії Віра Федосюк підбила підсумки засідання, членам спостережної комісії дано рекомендації та доручення з організації акцій інформаційного характеру для представників вищезгаданих категорій.

Жанна Вельма, секретар спостережної комісії


 

Читайте також:

13 лютого 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти