Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Депутати просять обласну владу про співфінансування на реконструкцію дороги міжнародного значення на вулиці Тимошенка

Депутати просять обласну владу про співфінансування на реконструкцію дороги міжнародного значення на вулиці Тимошенка

                                                                                                                                                                                                 Депутатам Волинської обласної ради
                                                                                                                                                                                                 Голові Волинської обласної 
                                                                                                                                                                                                 державної адміністрації


Звернення

Звертаємося з проханням співфінансувати проект реконструкції вулиці Тимошенка, яка є частиною дороги міжнародного значення М-19: Доманове (на Брест) — Ковель — Тереблече (на Бухарест).
Ремонт дороги М-19 по вулиці Тимошенка міста Ковеля потребує суттєвих затрат. Зважаючи на характер пошкоджень, фінансування необхідних ремонтних робіт у повному обсязі – непосильний тягар для міського бюджету. Важливо врахувати і той факт, що приведення в належний стан зазначеної дороги та її подальше утримання неможливе без витрат на виконання водовідведення ділянки шляху протяжністю 1364 м. Орієнтовна вартість реконструкції дороги М-19 вказаної протяжності по вулиці Тимошенка та влаштування мережі водовідведення становить 14,5 млн.грн.
У разі зволікання з вирішенням питання реконструкції дороги міжнародного значення по вулиці Тимошенка, відповідних коштів на капітальний ремонт потребуватимуть і дороги місцевого значення.
Оскільки, внаслідок повного знищення дорожнього покриття на вулиці Тимошенка рух транзитом вантажного великогабаритного транспорту перемістився на інші вулиці місцевого значення. Внаслідок цього відбулося значне руйнування прилеглих приватних будинків, виведення з належного стану дорожнього покриття вулиць, що призвело до чисельних скарг та звернень мешканців міста та громадських організацій до депутатів Ковельської міської ради та міського голови.
Нагадаємо, що торік у Ковелі було проведено капітальний ремонт дороги по вулиці Ярослава Мудрого. Загальна кошторисна вартість робіт склала понад 5,8 млн грн. Попередньо ці роботи мали виконуватися за рахунок співфінансування 50/50 (з обласного та міського бюджетів). Про це були домовленості ще при формуванні кошторису на 2017 рік. Хоча міська влада Ковеля зверталася з проханням виділити кошти й на ремонт дороги по вулиці Тимошенка, яка також є складовою дороги міжнародного значення М-19. Проте вулиця Тимошенка в обласний кошторис 2017 року включена не була. А обласна державна адміністрація не виконала взятих на себе зобов’язань й щодо співфінансування вулиці Ярослава Мудрого, виділивши лише 690 тис грн. Тому місту довелось шукати додаткові гроші на завершення ремонтних робіт. Кошти міського бюджету, які планувалися на капітальний ремонт вулиці Тимошенка, змушені були використати на завершення робіт по Ярослава Мудрого. Адже абсолютно нелогічним було б розпочинати роботи по Тимошенка, не завершивши Ярослава Мудрого.
Враховуючи міжнародне значення дороги М-19 та підняття авторитету України та Волині зокрема на європейському рівні, просимо розглянути питання про виділення коштів з обласного бюджету на реконструкцію дороги міжнародного значення М-19 по вулиці Тимошенка міста Ковель.





Прийнято на 34 сесії міської ради
22 лютого 2018 року 

Читайте також:

22 лютого 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти