Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Міський голова розпорядився забезпечити безперебійне водопостачання споживачів та котелень по вул. В. Кияна

Міський голова розпорядився забезпечити безперебійне водопостачання споживачів та котелень по вул. В. Кияна

У мешканців вулиць Брестської, Кияна, селища Льонозаводу та с. Вербка викликало занепокоєння повідомлення Ковельського УВКГ "Ковельводоканал" про подачу води за графіком.

Адміністрація підприємства інформувала, що у 2015 році Ковельською міською радою управлінню було надано дозвіл на розробку технічної документації щодо відведення земельної ділянки для забезпечення охоронної зони артезіанських свердловин №25 та №27, яка становить 30 м від осі свердловини. У цю зону входять самовільно збудовані сараї жителів багатоповерхівок, що знаходяться поруч. Там вони тримають домашню живність, що категорично заборонено через загрозу забруднення підземних джерел , тому дані будівлі підлягають негайному знесенню.
Зважаючи на таку ситуацію, а також високий рівень грунтових вод, управлінням одноосібно прийняте рішення з 15 березня вивести з роботи свердловину № 25 і подавати споживачам цього мікрорайону питну воду за графіком.

Лист від водоканалу отримало і керівництво ПТМ «Ковельтепло», в якому йдеться про забезпечення за графіком холодною водою котелень по вул.В.Кияна, 82,49,48. Директор підприємства Володимир Бойко відразу ж повідомив міського голову Олега Кіндера, що технічно за таких умов постачання гарячої води споживачам є неможливим.

Заступник міського голови Андрій Товстига дав доручення керівництву УВКГ підготувати інформацію про функціонування свердловин для постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення. На її засіданні проблему було розглянуто. В обговоренні взяли участь депутати, начальник водоканалу Юрій Рибачок, власники декількох сараїв. Прийнято рішення вжити заходів щодо знесення савовільно збудованих господарських будівель в межах охоронної зони свердловин. Рекомендовано адміністрації «Ковельводоканалу» до моменту врегулювання питань демонтажу утриматися від обмеження надання послуг централізованого водопостачання.

Сьогодні ж міський голова Олег Кіндер своїм розпорядженням зобов’язав начальника Ковельського УВКГ «Ковельводоканал» Рибачка Ю.І. забезпечити безперебійне централізоване водопостачання споживачів від насосної станції ІІ-го підйому та котелень ПТМ «Ковельтепло» по вул.В.Кияна. Контроль за виконанням розпорядження міський голова залишає за собою.
 

Читайте також:

16 березня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти