Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

До Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи: у Ковелі представили виставу, вручили нагороди, поклали квіти

До Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи: у Ковелі представили виставу, вручили нагороди, поклали квіти

Сьогодні минає 32 роки з часу аварії на Чорнобильській АЕС. Цій трагічній сторінці в історії нашої держави свою дебютну виставу приурочили місцеві театрали. Вони підготували постановку «Політ журавлів над нетолоченими травами» за мотивами однойменного твору Катерини Мотрич.

У народному домі «Просвіта» - аншлаг. На прем’єру прийшли ліквідатори, вдови, переселенці із зони відчуження, представники міської та районної влади, громадських організацій, усі небайдужі ковельчани.

Впродовж кількох місяців актори новоствореного аматорського театру «10 ряд 10 місце» ретельно готувалися. Передбачили усе до найменших дрібниць: декорації, костюми, музичний супровід, відеоряд.

Кожен епізод – це чиясь доля, історія, біль родини. Емоції, відчуття – все це передавалось залу. Гра акторів була переконливою і дуже майстерною.

За короткий проміжок часу люди, які в житті займаються різними справами, зуміли оволодіти акторським мистецтвом і стати єдиним колективом.

Головна роль Насті-Спасительки дісталась Марії Богданович. Надзвичайно обдарована, розумна жінка. Вона талановито змогла показати глядачам чорнобильську біду очима простої бабусі, матері, яка понад усе любила свою рідну землю та людей. ЇЇ героїня не залишила байдужим нікого, хто був у залі.

Образ діда-пророка вміло відобразив Володимир Солов’янчик. Барвистим та багатим доповненням театрального дійства стала пісня, що звучали з вуст — Наталії Гончар, Ольги Пірожик та Людмили Грицюк.

Розчулила глядачів своїм співом Оксана Мизовець, яка виконала «Пісню про Чорнобиль».

Драматизму виставі додала своєю грою Альона Малюга-Мельникова, яка зіграла доньку головної героїні. Варто зазначити, що водночас вона - режисер та автор сценічної версії твору.

Після завершення своїми враженнями від постановки поділився міський голова Олег Кіндер. Він висловив своє захоплення від вистави, відзначив професійну гру акторів-аматорів та побажав подальших творчих успіхів.

Олег Олексійович подякував ліквідаторам, переселенцям із зони відчуження за мужність, героїзм, за те, що дали шанс на майбутнє дітям та онукам. Зауважив, що українці пам’ятатимуть про Чорнобильську катастрофу та її страшні наслідки. Він вручив подяки громадським активістам та учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Нагороди отримали - Ніна Васяк, Ніна Долинець, Володимир Ілюку, Олена Лещенко, Олександр Скуба.

Слова вдячності й шани звучали від голови районної державної адміністрації Віктора Козака та представника благодійного фонду народного депутата Степана Івахіва «Патріоти Волині» Клавдії Савчук.

Потому біля пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС Ковельський міський декан УПЦ Київського патріархату, настоятель храму Великомученика Димитрія Солунського, протоієрей Анатолій Александрук відслужив панахиду.

Представники міської і районної влади, громадськості, ліквідатори поклали квіти до підніжжя монумента.








 

Читайте також:

26 квітня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти