Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Про роботу територіального центру соціального обслуговування м. Ковеля

Про роботу територіального центру соціального обслуговування м. Ковеля

Згідно Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Ковеля до складу установи входять чотири структурні підрозділи:
- відділення соціальної допомоги вдома;
- відділення стаціонарного догляду для постійного проживання;
- відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;
- відділення Університет третього віку.
 
З початку року 1089 громадян міста отримали комплекс соціальних послуг.

Обслуговування здійснюється відділенням соціальної допомоги вдома, де 32 працівники, відповідно до заключених договорів, надають різні види послуг .

Середнє навантаження на одного робітника - 12 осіб.

У відділенні запроваджено мультидисциплінарний підхід з надання комплексу соціальних послуг одиноким, які перебувають у складних життєвих обставинах. До складу команди входить соціальний працівник, швачка, перукар і 3 робітники.

Залежно від виду послуг допомога надається безпосередньо під час виїзду за місцем проживання особи, яка потребує надання соціальних послуг (дрібний ремонт, роботи на присадибній ділянці, генеральне прибирання, профілактичні та санітарно-гігієнічні заходи, послуги перукаря, швачки, рубання та складання дров).

За звітний період безоплатно комплекс соціальних послуг отримали 16 одиноких громадян.

Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надаються перукарські та швейні послуги (дрібний ремонт одягу) на платній та безоплатній основі, отримують матеріальну, натуральну, гуманітарну допомогу різні категорії населення (пенсіонери, особи з інвалідністю, малозабезпечені сім'ї).

Відповідно до Програми соціального захисту окремих категорій мешканців міста Ковеля на 2018 рік, затвердженої рішенням міської ради 21.12.2017 № 32/8, через це відділення отримали матеріальну допомогу 793 особи на загальну суму 1713,2 тис. гривень:
- на лікування і підтримку тих, хто перебуває у складних життєвих
обставинах - 381 чол. на суму 234700 тис. гривень;
- сім'ям, рідні яких мобілізовані до Збройних сил України для участі в
АТО - 32 чол. на суму 56100 гривень;
- громадянам, які прийняті на військову службу за контрактом – 23 чол.
на суму 115000 гривень;
- на лікування дітей, хворих на муковісцидоз та хронічну ниркову
недостатність – 5 чол. на суму 198000 гривень;
- за підтримки депутатів міської ради - 233 чол. на суму 231382 гривень;
- на лікування хворим ДЦП – 1 чол. на суму 5000 гривень;
- до Дня матері матерям загиблих учасників АТО – 5 чол. на суму 25000 гривень;
- компенсація за встановлення пам’ятників загиблим у АТО – 7 чол. на суму 210000 гривень.

З метою підтримки онкохворих жителів міста рішенням Ковельської
міської ради від 23.03.2017 року № 21/4 затверджено Порядок надання одноразової матеріальної допомоги жителям територіальної громади міста Ковеля, хворим на онкологічні захворювання. Протягом січня – серпня місяця матеріальну допомогу вже отримали 106 чоловік на суму 530000 гривень.


Продовжується робота інноваційної моделі надання соціальних послуг відділення «Університет Ш віку».

Заняття проводяться згідно планів. До проведення лекційних занять з обговоренням, організації дозвілля, фізкультурно-масової роботи, гурткової залучені волонтери, які мають досвід й досконало обізнані з темами програмного курсу.

На заняття запрошуються різні фахівці: лікарі, мистецтвознавці, поети, представники державних та громадських організацій.

Крім щотижневих занять на факультетах, проводились різноманітні урочисті заходи. Серед них - відзначення 10-річчя створення аматорського, драматичного театру «Осіннє золото»; ІІ міжнародний фестиваль української пісні «Пісня – лікує душі, об’єднує серця»; 85-річчя створення громадської організації УТОГ.
Слухачі Університету взяли участь в ІІ Міжнародному фестивалі літньої Сеньйоріади. Наша команда здобула 4 золотих, срібну та бронзову медалі.

Продовжується тісна співпраця між Університетом ІІІ віку та колективами із колективами польських міст - Хелм, Краснистав, Влодава. Міжнародні зустрічі сприяють обміну досвідом щодо нових форм організації культурно-мистецького дозвілля для слухачів.
Відділення стаціонарного догляду для постійного проживання розраховане на 25 ліжко-місць. У 2018 році послугами відділення скористалось 20 чоловік. на сьогодні там проживає 16 осіб.

До послуг підопічних - 11 житлових кімнат, кімната відпочинку, 4 санвузли, 3 душових, та кімната особистої гігієни жінки.

У приміщенні зроблено якісний косметичний ремонт, встановлено сучасні металопластикові вікна та вхідні двері. Закуплено нові світильники, гардини, частково замінено матраси.

Здійснено благоустрій прилеглої території. На подвір’ї доріжки викладено бруківкою, створено зелені зони. На це з міського бюджету виділено 297 тисяч гривень.

Для усіх підопічних, що мають інвалідність, складені індивідуальні програми реабілітації, видані міською МСЕК.


Основне завдання колективу терцентру - надання якісних соціальних послуг населенню міста.


Діана Возна, директор територіального центру
соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Ковеля

 

Читайте також:

12 вересня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти