Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

За нові робочі місця ковельським підприємцям пропонують отримати компенсацію  

За нові робочі місця ковельським підприємцям пропонують отримати компенсацію  

Роботодавець був і залишається незмінним клієнтом служби зайнятості, покликаний створювати нові робочі місця та зберігати існуючі у непростих реаліях сьогодення.

Для заохочення підприємців законодавством передбачена щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з числа зареєстрованих безробітних у службі зайнятості на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки.

     Це вже дало можливість цьогоріч 46 особам отримати роботу, а 34 підприємцям зекономити витрати на сплату єдиного внеску у сумі 363 тис. грн.

     Загалом ця послуга стимулює керівників влаштовувати працівників офіційно, виплачувати їм легальну заробітну плату, забезпечувати соціальні гарантії.

Варто наголосити, що підприємцям щомісячно будуть компенсовувати фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за кожну особу впродовж одного року якщо:
- вона з числа соціально-уразливих та влаштована на новостворене робоче місце терміном не менше, ніж на 2 роки,
- прийнята на вакансію, яка створена в пріоритетних галузях згідно Порядку.

Для цього необхідно надати до центру зайнятості інформацію про потребу в кадрах за формою № 3-ПН, обрати кандидатуру і подати заявку для відшкодування єдиного внеску.

У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення 2-річного строку сума коштів повертається в повному обсязі до бюджету фонду. На цю вакансію, за направленням центру зайнятості, може бути влаштований інший зареєстрований безробітний.

Надання фінансової підтримки є вагомим стимулом для створення нових робочих місць. Співпраця з підприємцями у даному напрямку триває.


Валентина Семенюк, начальник відділу
взаємодії з роботодавцями Ковельського
міськрайонного центру зайнятості
 

Читайте також:

14 вересня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти