Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Депутати заслухали звіт про роботу відділу обліку, розподілу та приватизації житла

Депутати заслухали звіт про роботу відділу обліку, розподілу та приватизації житла

Учора відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення. Його провів заступник голови комісії Вадим Ткачук. У роботі взяли участь її члени Святослав Степанюк, Геннадій Кіндер, Володимир Косцьов’ят, Тетяна Кибиш, Сергій Янок та секретар міської ради Віра Федосюк.
 
 
Розглянуто всі питання порядку денного, серед яких –  містобудівні, про внесення змін до рішення міської ради від 23.08.2018 р. № 41/43 «Про затвердження  Програми забезпечення безпеки дорожнього руху та екологічної безпеки транспортних перевезень у місті Ковелі на 2018-2020 роки», про затвердження  Програми запобігання та ліквідації наслідків підтоплення окремих територій міста Ковеля на 2019-2021 роки, про затвердження Програми з проведення заходів по локалізації та ліквідації небезпечного виду рослин - борщівника Сосновського на  окремих територіях міста Ковель на 2019 рік, Про внесення змін до рішення міської ради від 27.06.2018  № 39/62 «Про затвердження Програми підтримки епізоотичного благополуччя, проведення лабораторно-діагностичних робіт у сфері ветеринарної медицини Ковельською міжрайонною     державною лабораторією ветеринарної медицини у м. Ковелі на 2018-2020 рр.», про дозвіл на списання основних засобів, Про стан утримання та використання захисних споруд цивільного захисту в мирний час суб'єктами господарювання м. Ковеля. Як невідкладне - про збільшення розміру статутного капіталу КОВЕЛЬСЬКОГО УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА “КОВЕЛЬВОДОКАНАЛ”.
 
Під час їх опрацювання роз’яснення і відповіді на запитання давали заступник міського голови Андрій Товстига, начальник відділу містобудування та архітектури Людмила Мурай, заступник начальника відділу економічного розвитку та торгівлі  Лілія Барна, начальник відділу по управлінню майном комунальної власності Вікторія Васінович,  начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки  Юрій Дідковський та головний спеціаліст цього структурного підрозділу Оксана Козакевич, 
 
 
Про роботу  відділу обліку, розподілу та приватизації житла за  9 місяців  2018 року депутатів інформувала начальник структурного підрозділу Ніна Іваненко.
 
Зокрема, вона зазначила, що відділом постійно здійснюється  контроль за станом квартирного обліку на підприємствах, в установах та організаціях міста.  У Ковелі 17 підприємствам, установам і організаціям дозволено  вести  самостійно квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов за місцем роботи, де перебуває 264 громадян. З них, на першочерговій черзі - 75 осіб, на позачерговій – 36 осіб.
На квартирному обліку для одержання державного житла за місцем проживання у виконавчому комітеті міської ради  перебуває 900 осіб, з них: на позачерговій черзі – 183 осіб, на першочерговій – 365 осіб.  
 
На квартирному обліку для отримання кооперативного житла знаходиться 160 осіб, з них: на позачерговій  черзі – 12 осіб, на першочерговій - 86 осіб.
 
Постійно на контролі питання  щодо взяття на квартирний облік та забезпечення житлом учасників бойових дій, інвалідів війни, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначених категорій. На квартирному обліку перебуває учасників бойових дій АТО – 51 особа, інвалідів війни АТО – 7 осіб, сімей  загиблих (померлих) військовослужбовців-1. 
 
За звітний період придбали житло  за  рахунок коштів субвенції з державного бюджету,  відповідно  до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 року № 719, інвалід війни 2 гр. АТО (587,287тис.грн.) та батьки загиблого військовослужбовця, який брав участь в антитерористичній операції, (885,522 тис.грн).
 
На виконання Законів України «Про приватизацію  державного житлового фонду», «Про забезпечення реалізації житлових прав  мешканців гуртожитків» відділом  здійснюється  приватизація державного  житлового фонду та жилих приміщень в гуртожитках, які перебувають в комунальній власності міста. За звітний  період  у власність населення перейшло 20 квартир та  3 жилих приміщення в гуртожитку. Внесені часткові зміни у 28 свідоцтвах про право власності на житло та видано 8 дублікатів свідоцтв про право власності на житло, про що винесені відповідні розпорядження органу приватизації.
 
Відділ спільно з Волинським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» проводить відповідну роботу спрямовану  на виконання  міської цільової програми «Житло для молоді», державної програми “Доступне житло”. Завершено будівництво 2 секції житлового будинку по вул.Володимира Кияна, буд.70Б, де 30 молодих сімей отримали квартири.
 
У відділі ведеться облік молодих сімей та одиноких молодих громадян, які потребують поліпшення житлових умов, та перебувають на квартирному обліку.  На сьогодні на обліку перебуває  69   молодих сімей, неповних молодих сімей та одиноких молодих громадян  міста, які зареєстровані у Волинському  регіональному управлінні державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».
 
Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації  надання адміністративних послуг» від 10.12.2015 року № 888-YIII виконавчим комітетам міських рад делеговані повноваження  у сфері реєстрації  місця проживання фізичних осіб.
 
 За звітний  період  здійснено реєстрації  місця проживання 2775 осіб, зняття з місця реєстрації 3751 особи. Видано 2970 довідок  про реєстрацію місця проживання осіб.
 
Всі проекти рішень запропонували затвердити на сесії міської ради, яка відбудеться 25 жовтня.

Читайте також:

18 жовтня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти