Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі відбулося засідання Ради регіонального розвитку міста

У Ковелі відбулося засідання Ради регіонального розвитку міста

Сьогодні, 9 січня, відбулося засідання Ради регіонального розвитку Ковеля. У Палаці учнівської молоді зібралися представники міської влади, установ підприємств, організацій.

У заході взяв участь голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Олександр Ілліч зауважив, що засідання Ради регіонального розвитку відбулися уже в обласному та ряді районних центрів. Усі їх напрацювання будуть узагальнені і у лютому нинішнього року їх заслухають в Луцьку.

У своєму виступі очільник області наголосив, що усім необхідно надзвичайно багато працювати, аби досягти бажаних результатів. Сьогодні громади мають для цього хороші можливості завдяки децентралізації.

Про досягнення та перспективи розвитку Ковеля говорив міський голова Олег Кіндер. На його думку, переконливими фактами, що свідчать про ефективність впровадження фінансової децентралізації, стали результати платоспроможності місцевих бюджетів.

За підсумками 2018 року загальний обсяг головного кошторису Ковеля становив 885 з половиною мільйонів гривень. Приріст до 2016 та 2017 років - відповідно 261 та 80 мільйонів гривень або 42 та 10 відсотків.

Власних доходів місто отримало торік 311 мільйонів, що на 108 мільйонів більше, ніж у 2016 році та на 53,5 мільйонів, ніж у 2017.

Особливий акцент Олег Кіндер зробив на комунальній сфері. Говорив про ремонт доріг, прибудинкових територій, заміну інженерних мереж, вирішення проблеми підтоплень.

На усі ці портреби торік з міського бюджету було спрямовано 62 мільйони гривень. У порівнянні з 2016 роком ріст - 9 мільйонів, з 2017 роком — 4 мільйони.

Також було сказано і про здобутки у галузях освіти, медицини, культури, спорту.

Щодо перспектив, то вагомим завданням для територіальної громади є будівництво культурно-мистецького та спортивного центру на базі стадіону «Локомотив», реконструкція міського парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Продовжаться роботи з прокладання мереж водовідведення, будівництва доріг, водогонів та реконструкції вуличного освітлення.

Обсяг капітальних вкладень на 2019 рік визначений в розмірі понад 41 мільйон гривень.

Олег Олексійович подякував за підтримку та допомогу членам виконкому, депутатам міської ради, усім небайдужим людям, які докладають чимало зусиль для розвитку Ковеля.

Більш детально про напрацювання та нововведення у сферах освіти та охорони здоров’я міста розповіли начальник управління освіти Віктор Бичковський та головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук.

На завершення зустрічі голова ОДА Олександр Савченко привітав присутніх зі святами і побажав вдалого року, успіхів у реалізації всіх планів та задумів.






 

Читайте також:

09 січня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти