Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Старшокласникам розповіли про ризики в Інтернеті

Старшокласникам розповіли про ризики в Інтернеті

Для сучаних дітей та підлітків мережа Інтернет — це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом небезпеки, яка не обмежується втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а може коштувати дитині здоров'я та майбутнього.

Нещодавно у ЗОШ № 8 було відбувся захід на тему: “Інтимне селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?”. Інтерактивний урок провели інсектор з ювенальної превенції сектору превенції Ковельського відділу поліції Козій Тетяна, директор міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Третяк Інна та заступник директора з виховної роботи Цешинська Антоніна. Його мета: сформувати в учнів уявлення про актуальні ризики в Інтернеті, пов'язані з надсиланням власних інтимних фото.


У процесі роботи за допомогою візуальної презентації, практичних вправ, дискусії, учні десятого та одинадцятого класів проаналізували зміст понять “секстинг” та “онлайн-грумінг”, почули про їх негативні наслідки, а також, як можна отримати допомогу у разі потрапляння в складні ситуації.

Працівники соціальних служб та правоохоронних органів наголошують, що діти мають знати про ризики та проблеми, які можуть спричинити ці, на перший погляд, розваги і жарти. Мають розуміти, що зустрічі з друзями, які вони знайшли в соціальних мережах, часто є потенційно дуже небезпечними.

Міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

 

Читайте також:

08 лютого 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти