Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі комісія з питань соціального захисту населення, призначення різних видів допомог і житлових субсидій у 2018 році розглянула понад 4, 5 тисячі заяв

У Ковелі комісія з питань соціального захисту населення, призначення різних видів допомог і житлових субсидій у 2018 році розглянула понад 4, 5 тисячі заяв

У Ковелі рішенням виконавчого комітету Ковельської міської ради    створено комісію  з питань соціального захисту населення, призначення різних видів допомог і житлових субсидій. Основною із її функцій  є розгляд в окремих випадках, керуючись чинним законодавством заяви осіб та представлені матеріали на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату; субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг; призначення пільг для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за фактичним місцем проживання, відшкодування коштів за придбання лікарських засобів особам, потерпілим від аварії на ЧАЕС. Приймає рішення про призначення компенсації по догляду за особами, що його потребують, відповідно до законодавства України та  розглядає звернення громадян, які опинились в складних життєвих обставинах щодо надання одноразової матеріальної допомоги на лікування.
 
Відповідно до Положення про комісію, її засідання проводиться відкрито, при бажанні заявники беруть участь у розгляді їх питань. 
 
Так, протягом 2018 року проведено 29 засідань, на яких розглянуто 4592 заяви, отримувачів різних видів допомог. Згідно рішення комісії:
            - призначено державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям -
151 особі;
            - призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 2369 особам;
- призначено компенсаційну виплату особі, яка здійснює догляд за інвалідом 1 групи або особою, яка досягла 80 років -  132 особі;
- надано цільову допомогу на погашення заборгованості за спожиті комунальні послуги громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах – 4 особам;
- надано пільги «учаснику бойових дій» за фактичним місцем проживання – 28 особам;
 
З 1 травня 2018 року впроваджений новий порядок призначення житлових субсидій, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848( в редакції постанови КМУ від 27.04.2018р. № 329). Згодом  відбулися  зміни в законодавстві, згідно постанов КМУ від 17.10.2018 року №841 та від 27.12.2018 року №1176.
 
Відповідно до законодавства розширено перелік причин, за якими  особові справи  отримувачів субсидій потребують розгляду комісією з питань соціального захисту населення, призначення різних видів соціальних допомог і житлових субсидій. 
 
Найбільше поширені звернення через комісію  з причин:
    - призначення субсидії на понаднормову площу житла;
    - надання субсидії  з урахуванням фактично проживаючих осіб;
- призначення субсидії згідно договору оренди;
            - відсутність доходів у працездатних членів домогосподарства;
- призначення субсидії за розділеними особовими рахунками.
- наявність простроченої понад два місяця заборгованості;
здійснення купівлі, оплати послуг, набуття права власності на майно в інший законний спосіб на суму більше 50 тис.грн. протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією.
 
Станом на 1 січня 2019 року (з травня 2018 року) проведено 21 засідання комісії, на яких розглянуто 3131 заяву щодо призначення субсидії. Підтверджено право на отримання допомоги  2084 особам, відмовлено 1047. 
 
Найбільш напружено комісія працювала в 4 кварталі 2018 року та січні 2019 року. Відбулося 11 засідань комісії, на яких розглянуто 2538 заяв. Призначено допомогу у  2044 випадках.
 
Софія Сагаль, начальник управління  
соціального захисту населення                            

Читайте також:

19 лютого 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти