Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Як у Ковелі вирішують житлові питання

Як у Ковелі вирішують житлові питання

На квартирному обліку для одержання державного житла  у виконавчому комітеті міської ради  перебуває 867 осіб, з них: на позачерговій черзі – 185, на першочерговій – 344, для отримання кооперативного житла - 154 особи.
            
Особлива увага приділяється питанням забезпечення житлом учасників бойових дій, інвалідів війни, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначених категорій. На квартирному обліку нині перебуває учасників бойових дій АТО – 48 громадян та 11 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

У нинішньому році для двох громадян з інвалідністю  внаслідок війни 2 групи, які брали участь в бойових діях в Афганістані, придбано двокімнатну та  трикімнатну квартири за  рахунок коштів субвенції з державного бюджету відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей.

За  рахунок коштів субвенції з державного бюджету відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення  деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей трикімнатну квартиру придбав учасник АТО з інвалідністю внаслідок війни 2 групи.

У місті ведеться облік житла, віднесеного до фонду для тимчасового проживання; соціального, службового, придбаного для проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  підмінного фонду та його використання за призначенням. Цьогоріч куплено соціальне житло- однокімнатну квартиру дитині-сироті, на що кошти державної субвенції в рівних долях виділені з обласного і міського бюджетів.

Здійснюється  приватизація державного  житлового фонду та жилих приміщень в гуртожитках, які перебувають в комунальній власності міста. За звітний  період  у власність населення перейшло 19 квартир та  22 жилих приміщень в гуртожитках.

Відділ обліку, розподілу та приватизації житла спільно з Волинським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” проводить відповідну роботу, спрямовану  на виконання  міської цільової програми “Житло для молоді”, державної програми “Доступне житло”.

Ведеться облік молодих сімей та одиноких молодих громадян, які потребують поліпшення житлових умов, та перебувають на квартирному обліку. 42   таких ковельчан зареєстровані у Волинському  регіональному управлінні державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”.

Читайте також:

13 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти