Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Координаційна рада у справах дітей працювала у форматі розширеного засідання

Координаційна рада у справах дітей працювала у форматі розширеного засідання

26 листопада відбулось розширене засідання координаційної ради у справах дітей, яке провів заступник міського голови Ігор Прокопів. На зустріч також були запрошені  заступники з виховної роботи навчальних закладів міста. 
У ході роботи розглянули питання про стан злочинності та правопорушень  за 10 місяців, про роботу працівників правоохоронних органів щодо попередження злочинів та правопорушень, в тому числі здійснення патрулювання і рейдів в мікрорайонах, де є занедбані, нежилі, аварійні будівлі. 
За 10 місяців в Ковелі було вчинено 12 злочинів  (10 неповнолітніх осіб скоїли 6 крадіжок в 2018 році, 4 крадіжки в 2019 році, 1 умисне тілесне ушкодження та 1 грабіж). До кримінальної відповідальності притягалися учні ЗЗСО №1, №5, № 8, ВЗОШ №1, Ковельського промислово-економічного коледжу, Старовижівського ліцею, Луківського ПТУ №22. Причинами, що зумовлюють дитячу злочинність, є негативний вплив вулиці, бажання похизуватися перед однолітками, психологічна криза у стосунках батьків і дітей.
 
З приводу здійснення учнями правопорушень свою думку висловили заступники освітніх закладів міста з виховної роботи та старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Ковельського відділу поліції Юрій Кузьмук.
 
Педагоги проінформували про профілактичні заходи, які проводяться в школах та коледжах, співпрацю з іншими зацікавленими структурами. 
 
Сергій Цигульов - заступник начальника ВОНС в Ковелі, Юрій Єрохін - заступник начальника сектору превенції Ковельського відділу поліції  розповіли про роботу, яка ведеться у місті патрульними щодо попередження злочинів, правопорушень, запобігання бродяжництву.
Також детально обговорили тему супроводу родин учасників АТО та надання різного виду послуг переселенцям працівниками центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. З цього приводу виступила  керівник структурного підрозділу Інна Третяк
Голова координаційної ради Ігор Прокопів рекомендував керівникам навчальних закладів звернути увагу на школярів, які мають пропуски уроків без поважних причин, тримати на контролі відвідування навчального процесу дітьми, які перевелися в інший освітній заклад з тих чи інших причин.
Також доручення отримали відповідні відділи щодо встановлення власників закинутих, аварійних будівель. Необхідно організувати спільну зустріч, аби виробити план дій щодо недопущення вчинення правопорушень та злочинів на  цих територіях.
 
 
Служба у справах дітей
виконавчого комітету міської ради

Читайте також:

29 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти