Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковельському професійному навчальному закладі запрацював центр з технічного обслуговування транспортних засобів

У Ковельському професійному навчальному закладі запрацював центр з технічного обслуговування транспортних засобів

Сьогодні, 29 листопада,  в ДНЗ «Ковельський центр професійно-технічної освіти» урочисто було відкрито  Навчально-практичний центр «Технічного обслуговування та ремонту колісних транспортних засобів». 
З цієї нагоди у навчальний заклад завітали заступник міністра освіти і науки України  Петро Коржевський, заступник голови  ОДА Світлана Мишковець, заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, перший заступник міського голови Михайло Гетьман, представники обласного центру зайнятості,  управління освіти і науки ОДА,  роботодавці, керівники закладів професійно-технічної освіти.
У центрі з технічного обслуговування та ремонту  транспортних засобів будуть набувати практичних навичок учні, які освоюють  професію  слюсара.  
До їх послуг тепер збудовано нову  станцію технічного обслуговування. Вона оснащена сучасним обладнанням фірми BOSCH, що було  придбано в рамках європейського проекту «Покращення підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону».
- Для мене це довгоочікувана подія, бо так трапилося, що я був координатором цього проєкту. А зараз мені дуже приємно відкривати цей центр. Бо це, власне, ті сподівання, які в мене були. Я очікував, що він буде саме таким багатофункціональним і технологічно облаштованим. А обладнання достатньо, щоб виконувати всі види робіт, здобувати практичні навички., - зауважив заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський під час урочистого відкриття.
Також він висловив переконання,   що в системі професійної освіти має відбутися  перезавантаження. Суспільство повинно зрозуміти, що принаймні 45 відсотків випускників шкіл мають освоювати робітничу кваліфікацію
 
Заступник голови ОДА Світлана Мишковець досить схвально відгукнулась про колектив  та керівника навчального закладу. Відзначила їх чималі успіхи і напрацювання: “Кардинальні зміни почалися з часу об’єднання ПТУ в Ковелі.  Взагалі по області це 11 центр професійно-технічної освіти. Тут — це вже третій. Думаю, не останній, бо коли будуть писати такі проєкти, то буде й успіх”
 
У свою чергу директор Ковельського центру професійно-технічної освіти Сергій Антонюк висловив вдячність заступнику міністра,  керівництву області та міста, партнерам, роботодавцям за довіру, допомогу, підтримку.
 
-  Два роки тому ми отримали обладнання у рамках міжнародного  проєкту на суму 1 мільйон 650 тисяч гривень. Це найсучасніша апаратура, яка має  програмне забезпечення з діагностики автомобілів. Втім, у нас не було  приміщення для його встановлення. Було прийняте спільне рішення з Волинською ОДА та обласною радою щодо побудови нових площ. Цей проєкт ми реалізували. Він дозволить підняти імідж робітничих професій, рівень підготовки кваліфікованих робітників та зменшити відтік кадрів, - підсумував Сергій Миколайович.
Перший заступник міського голови Михайло Гетьман теж привітав колектив з цією подією, вручив нагороди та цінні подарунки працівникам ЦПТО. Почесною грамотою відзначено заступника директора з навчально-виробничої роботи Бориса Козакевича та  майстра виробничого навчання Володимира Дутко.
Представники ДНЗ «Ковельський центр професійно-технічної освіти» також отримали нагороди обласної державної адміністрації та обласної ради.








Читайте також:

29 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти