Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі відзначили День Соборності України

У Ковелі відзначили День Соборності України

У народному домі «Просвіта»  відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України. На них завітали  представники міської влади, громадських організацій, установ, підприємств, військові, молодь.
Як відомо, 22 січня 1919 року Західноукраїнська та Українська народні республіки об'єдналися і підписали Акт злуки. Саме цій даті судилося навічно закарбуватися в історії нашої держави та стати національним святом – Днем Соборності. 
 
Через майже 70 років потужний сплеск національної свідомості повторився. У 1990-у  “живий ланцюг” з’єднав Київ та Львів.  І понині, 22 січня  українці підтримують цю акцію. 
 
У Ковелі програму з нагоди Дня Соборності розпочали маленька і доросла ковельчанки, які уособлювали Україну. У своїх промовах вони закликали усіх до єднання і порозуміння заради своєї країни. 
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто поліг за незалежність і територіальну цілісність держави. Від учасників зібрання  покладені квіти до підніжжя пам’ятника борцям за волю України.
Ведуча заходу Наталія Гончар зупинилась на історичних фактах, що передували злуці та подіях сьогодення,  адже Україна знову бореться за свою територіальну цілісність.
Кращі колективи міста створили неповторну, урочисту атмосферу. Серед них -  народна аматорська хорова капела, народний аматорський ансамбль народної музики “Награш”, гурт “Колорит”, тріо у складі Жанни Будкової, Поліни Панюс та Світлани Осокіної,    народний художній хореографічний колектив «Барвінок», дитяча студія народного танцю «Дзвіночок», солісти Роман Морозов, Олександр Шевчук, Анастасія Смаль.

А також у концерті взяв участь хор церкви Преображення Господнього.

Новий час ставить перед нами нові вимоги. Але усі ми мріємо про одну Україну - демократичну, заможну і незалежну.









Читайте також:

22 січня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти