Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Одинокі пенсіонери старші за 80 років, які потребують стороннього догляду, мають право на щомісячну допомогу

Одинокі пенсіонери старші за 80 років, які потребують стороннього догляду, мають право на щомісячну допомогу

Відповідно до змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 р. № 663, одиноким особам, які досягли 80 річного віку та за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду призначається щомісячна державна соціальна допомога на догляд. Її розмір становить 40 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність,   1712,00 грн. х 40% = 684,80 грн.. 
 
Для призначення допомоги на догляд одинокі особи, яким виповнилося 80 та більше років подають в центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Ковельської міської ради такі документи:
Заяву за формою, встановленою Мінсоцполітики,  (в якій зазначається інформація про відсутність працездатних родичів незалежно від місця їх проживання, зобов’язаних за законом їх утримувати);
Декларацію про доходи та майновий стан осіб для призначення соціальної допомоги;
Висновок лікарсько-консультативної комісії про потребу у постійному сторонньому догляді.
 
Крім того зазначаємо, що державна соціальна допомога на догляд не призначається особам, які одержують соціальні пенсії або надбавки до пенсії на догляд відповідно до законодавства, що діяло раніше; особам з інвалідністю, яким призначено відшкодування витрат на догляд відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування", а також іншим особам, за здійснення догляду за якими виплачується компенсація на догляд. А у разі, якщо особи одночасно мають право на державну соціальну допомогу на догляд з декількох підстав, державна соціальна допомога на догляд призначається їм з однієї підстави за їх вибором.
 
Державна соціальна допомога на догляд не виплачується в період, коли особа працює (крім осіб з інвалідністю I групи) або перебуває на повному державному утриманні.
 
Звертаємо увагу, що згідно роз’яснень Мінсоцполітики особи, які мають право на призначення вище вказаної допомоги на догляд, та звернуться із заявою до 1 листопада 2020 року, набудуть право на призначення з 01.01.2020 року. 
 
 
Софія Сагаль, начальник управління  
соціального захисту населення     

Читайте також:

16 вересня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти