Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі створять нове Комунальне некомерційне господарське об’єднання “Транскордонний центр діалогу культур імені Гетьманів Ружинських”

У Ковелі створять нове Комунальне некомерційне господарське об’єднання “Транскордонний центр діалогу культур імені Гетьманів Ружинських”

У Ковелі буде створено структуру, яка буде опікуватись Центром діалогу культур, що звели на базі колишнього стадіону “Локомотив”.

Це - Комунальне некомерційне господарське об’єднання “Транскордонний центр діалогу культур імені Гетьманів Ружинських” виконавчого комітету Ковельської міської ради Волинської області.

Сьогодні на це дали добро депутати міської ради і разом з тим на сесії було затверджено і Статут об’єднання.

До нього увійдуть заклади позашкільної освіти станція юних туристів та Палац учнівської молоді, МЦ “Спорт для всіх”, КЗ “КДЮСШ імені Євгена Кондратовича”, історичний музей, громадські організації “Футбольний центр Ковель-Волинь”, Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання “Волинська Січ”.

Об’єднання матиме статус юридичної особи. Воно координуватиме діяльність усіх структур, які будуть у його складі, і забезпечуватиме належне утримання території та споруд і подальшу розбудову об’єкта.

Керуватиме структурою Генеральний директор, який і має визначитись з необхідним штатом працівників та опікуватиметься розвитком Центру. Про свою роботу він звітуватиме Ковельській міській раді.

Як ми повідомляли раніше, у Центр діалогу культур має переїхати станція юних туристів. Частину приміщення для своїх потреб використовуватимуть танцювальні колективи “Ерідан” та “Беллатрікс”. Там прописку отримає Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання “Волинська Січ”.

Загалом це буде багатофункціональний комплекс, який займатиметься різноманітною діяльністю. Зокрема, організацією та проведенням змагань, показових виступів, фестивалів, спортивних та мистецьких свят, міжнародних зустрічей, розвитком туризму у нашому місті.

Нагадаємо, що майже один мільйон євро місто отримало на будівництво першої черги центру, яке уже майже готове до здачі в експлуатацію, у рамках програми транскордонного співробітництва ЄС “Польща-Білорусь-Україна 2014-2020”. Значну частину коштів було виділено і з міського бюджету.

Аби Транскордонний центр діалогу культур міг повноцінно функціонувати, на сесії було затверджено міську програму його утримання та розвитку на 2020-2026 роки.

Розбудова центру здійснюватиметься поетапно. Крім того, що зведено підтрибунні приміщення, за кошти міського бюджету завершується другий етап — благоустрій території та приєднання об’єкта до інженерних мереж.

Третім етапом стане будівництво спортивного ядра — футбольного поля з системами автоматичного поливу та дренажу, біговими доріжками, легкоатлетичними секторами, освітленням та іншими елементами.

У рамках перспективного четвертого етапу заплановано освоєння вільних приоб’єктних площ поряд з Турією з метою влаштування скаутського містечка “Козацька січ”, пірса та елінгів для розвитку водного туризму.

Читайте також:

24 вересня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти