Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі працює робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

У Ковелі працює робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Сьогодні легалізація заробітної плати є одним з пріоритетних завдань як на державному, так і на місцевому рівнях. Адже через тіньовий ринок зайнятості місто втрачає тисячі гривень несплачених податків. А це - кошти для ремонту доріг, соціальних установ, шкіл, лікарень та надання широкого спектру послуг, якими користуються ковельчани.
На жаль, відносини між роботодавцем та найманим працівником не завжди відповідають нормам чинного законодавства. Для координації цієї роботи в місті працює робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу якої входять представники: Управління Держпраці у Волинській області, Ковельського управління ГУ ДПС у Волинській області, Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області та Ковельського міськрайонного центру зайнятості.

Головною метою цієї робочої групи є проведення комплексних заходів, спрямованих на зменшення правопорушень у сфері оплати праці. До таких заходів відноситься і проведення обстежень місць провадження господарської діяльності суб’єктами господарювання.

23 грудня 2020 року було проведено спільний рейд, під час якого вивчено діяльність 25 суб’єктів господарювання. З них - у трьох підприємців виявлено нелегалізовані трудові відносини з 4 найманими працівниками та одна громадянка здійснювала діяльність без державної реєстрації підприємницької діяльності.

Робоча група і надалі продовжуватиме працювати та здійснювати обстеження господарюючих суб’єктів. Тож працедавцям варто подбати про легалізацію робочої сили завчасно.


Ліліана Герасимчук,
завідувач сектору з питань праці відділу економічного розвитку та торгівлі

Читайте також:

23 грудня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти