Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Депутати Ковельської міської ради вимагають вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електричну енергію та природний газ для населення

Депутати Ковельської міської ради вимагають вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електричну енергію та природний газ для населення

Президенту України
Зеленському В.О.

Голові Верховної
Ради України
Разумкову Д.О.

Прем’єр міністру України
Шмигалю Д.А.

Голові Національної комісії,
що здійснює державне
регулювання у сферах
енергетики та комунальних
послуг
Тарасюк В.В.


Звернення
депутатів Ковельської міської ради VIII скликання до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу

Ми, депутати Ковельської міської ради VIII скликання, у зв’язку з напруженістю ситуації, що склалася, глибоко стурбовані зростанням цін на постачання та розподіл електричної енергії та природного газу для населення, що стали наслідком низки рішень Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

В країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом COVID-19. В наслідок епідемії та карантинних заходів поглиблюється криза в економіці. Відчутних збитків зазнають підприємці. Рівень реальних доходів населення є дуже низьким та постійно знижується. Натомість, зростає безробіття та рівень бідності, навіть серед працюючих українців.

Платоспроможність українських родин погіршилась. Водночас, ціни на електричну енергію та газ невпинно ростуть. А разом із ними, стрімко накопичуються борги населення. За таких умов додаткове підвищення цін на електричну енергію та природний газ для населення перетворюється на чинник дестабілізації ситуації в країні. Веде до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь.
Зокрема, нашу глибоку стурбованість викликають рішення Кабінету Міністрів України, щодо відміни державного регулювання цін на природний газ та відміни пільгового тарифу на споживання електричної енергії на перші 100 кВт.

Стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Враховуючи, рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальних тарифів призведе до прямого порушення цих прав українських громадян.

Ми звертаємось до Президента України, як Гаранта Конституції, вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електричну енергію та природний газ для населення.

Закликаємо Верховну Раду України внести зміни у законодавство для впорядкування ціноутворення і недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ та зміни до Державного бюджету України на 2021 рік задля забезпечення повноцінного фінансування житлово-комунальних субсидій для населення.

Звертаємось до Кабінету Міністрів України із закликом переглянути свої рішення щодо скасування пільгового тарифу на електроенергію для населення та відмовитись від намірів подальшого підвищення тарифів. Забезпечити державне регулювання цін на природний газ для населення України.

Сьогодні у період епідемії та важкої економічної кризи українські громадяни чекають від влади на всіх рівнях відповідальних дій. Влада має захищати інтереси виключно українського народу, керуватись національними інтересами, а не дослухатись до будь-яких зовнішніх порад чи директив.

З огляду на вище викладене, ми, депутати Ковельської міської ради VIII скликання, вимагаємо:
• керівництву держави чітко дотримуватись ст.48 Конституції України та вжити невідкладних заходів щодо відновлення державного регулювання цін на газ, пільгових тарифів на електроенергію;
• вжити заходів для скасування постанов НКРЕКП щодо зростання ціни на природний газ та його доставку, а також ціни на електроенергію;
• скасувати рішення НКРЕКП від 24 грудня 2019 року №3013 «Про встановлення тарифів для ТОВ «ОПЕРАТОР ГТС УКРАЇНИ» на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу на регуляторний період 2020 – 2024 роки» та зменшити ціни на природний газ для населення;
• скасувати рішення НКРЕКП від 06.01.21р. №15 щодо відміни нічного тарифу та інших пільг на електроенергію.

Прийнято на третій позачерговій
сесії міської ради 15.01.2021 року

Читайте також:

18 січня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти