Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі вчились вибудовувати адвокаційні стратегії

У Ковелі вчились вибудовувати адвокаційні стратегії

 Щоб вирішувати навіть невеликі суспільні проблеми на місцях, потрібно кілька факторів: бажання змін, готовність їх впроваджувати та знання того, як це робити. Усе вище перераховане об’єднало представників громадського сектору та місцевого самоврядування, викладачів та учнів у воркшопі «Планування та реалізація адвокаційних кампаній для відстоювання прав та інтересів жителів громад в процесі здійснення місцевої політики». Це навчання відбулося у Ковелі.

«Оскільки був дуже різний склад учасників заходу і, відповідно, різний досвід, я сконцентрувала увагу на особливостях побудови адвокаційних кампаній та на практичних прикладах пояснила з чого починати. Важливими елементами у кожному конкретному випадку є визначення основної проблеми і залучення зацікавлених сторін. Від цього великою мірою залежить успіх адвокаційних кампаній», – розповіла тренерка, юристка громадського холдингу «ГРУПА ВПЛИВУ» Марія Красненко.
Вона також зауважила, що участь в цьому навчання мотивує його учасників до позитивних змін в їх громадах. Одні стануть тімлідерами (авт. командними гравцями, які будуть ініціювати і просувати ці зміни), інші просто будуть долучатись. Байдужим точно не залишиться ніхто.
Що ж такого відбулося під час воркшопу у Ковелі?
 
Представники з Шацької, Ковельської та Люблинецької та Вишнівської територіальних громад визначили пріорітетні проблеми, спільні для їх територій і спробували під час практичної частини напрацювати ідеї, які можна було б реалізувати уже найближчим часом.
 
«Ми хочемо покращити можливості для розвитку молоді в нашій громаді та забезпечити їй якісне дозвілля. Ще одне питання, над яким активно працюємо – це збереження екології. Під час навчання я зрозуміла, що уже використовувала елементи адвокаційних кампаній в роботі, але не знала як вони діють. Отримані знання дозволять нашій команді переосмислити діяльність і бути ефективнішими», - поділилась враженнями від воркшопу представниця громадської організації «Велика ідея» Людмила Зубарєва.
Головна спеціалістка юридичного відділу Вишнівської територіальної громади Олена Пасаман, аналізуючи отриману інформацію, зрозуміла, що внесе певні корективи у стратегію громади, над якою зараз активно працює.
 
«Після сьогоднішнього навчання я зрозуміла, що можна по-іншому ставитись не лише до формулювання самої проблеми, а й до шляхів її вирішення. Знання, які отримала спонукатимуть мене змінити деякі позиції в нашому проєкті стратегії громади. Тобто по-іншому сформулювати завдання, які сьогодні стоять перед громадою для ефективнішого їх вирішення», – розповіла Олена Пасаман.
Однією з причин, чому активні люди долучаються до таких заходів – це відповідальність за свою громаду і пошук можливостей для реальних змін.
«Для мене дуже цінною була мотивація тих, хто прийшов вчитись. Адже всі активісти Волині по суті працюють в одному напрямку і вирішують схожі проблеми у себе на місцях. Ми обмінялись досвідом і підзарядились натхненням», – зауважила представниця ГО «Всеукраїнське об”єднання генерація змін» Катерина Артемук з Шацької громади.

 
Перевірити чи є дієвими на практиці набуті знання та залучити кошти на вирішення проблем у своїх громадах усі учасники воркшопу зможуть, взявши участь в конкурсі грантів, який невдовзі буде оголошено.
 
«Подібні заходи вже відбулися не лише в Ковелі, а й Луцьку, Володимирі-Волинському та Маневичах. Всі учасники воркшопів найближчим часом зможуть запропонувати свої проєкти, складовою яких стане здійснення адвокаційної діяльності із використанням інструментів місцевої демократії. А найкращі ініціативи будуть підтримані матеріально для реалізації задуманого», – розповіла організаторка заходу, керівниця ГО «Волинський Інститут Права» Ірина Гайдучик.
 
Довідково: Воркшопи відбулися в рамках проєкту «Посилення адвокаційних спроможностей громадського сектору Волині для запровадження сталих демократичних принципів формування та реалізації місцевої політики», що реалізовує Волинський Інститут Права за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).
 

Читайте також:

01 листопада 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти