Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Про роботу відділу обліку, розподілу та приватизації житла

Про роботу відділу обліку, розподілу та приватизації житла

Відділом здійснюється облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов за місцем проживання у виконавчому комітеті міської ради. На квартирному обліку для одержання державного житла за місцем проживання у виконавчому комітеті міської ради  перебуває 782 особи, з них: на позачерговій черзі – 169, на першочерговій – 303.  На квартирному обліку для отримання кооперативного житла - 131 особа, з них: на позачерговій  черзі – 8, на першочерговій - 71. 
Черговість громадян взятих на квартирний облік на одержання житла розміщена на офіційному сайті міської ради та  стендах у приміщенні виконавчого комітету міської ради.
 
Відповідно до статті 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”  виконавчим  комітетам  делеговані   повноваження із здійснення контролю за станом квартирного обліку та  додержанням житлового законодавства на підприємствах, в установах та організаціях розташованих на території міста, незалежно  від форм власності, видачі ордерів на заселення жилої площі в будинках державних та комунальних організацій. 
 
Відповідно до вищезазначеного закону постійно здійснюється  контроль за станом квартирного обліку на підприємствах, в установах та організаціях міста. 14 підприємствам, установам і організаціям дозволено  вести  самостійно квартирний облік  громадян, які потребують поліпшення житлових умов за місцем роботи, де перебуває 244 осіб. З них, на першочерговій черзі - 103, на позачерговій – 32. Рішення про взяття  громадян на облік  потребуючих поліпшення житлових умов за місцем роботи затверджується виконавчим комітетом міської ради.  
 
У відділі  на контролі питання  взяття на квартирний облік та забезпечення житлом учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначених категорій. На квартирному обліку перебуває учасників бойових дій АТО – 45 осіб  та 10  з інвалідністю внаслідок війни АТО. З них, з числа внутрішньо-переміщених: 1 учасник бойових дій, 1 з інвалідністю внаслідок війни.
Ведеться облік житла віднесений до: фонду житла для тимчасового проживання, житлового фонду соціального призначення, підмінного фонду, службового житла. Здійснюється контроль за використанням означеного житла за призначенням.
 
За звітний період з фонду житла для тимчасового проживання надано дозвіл на тимчасове проживання  у двокімнатній квартирі сім'ї, на вихованні якої дитина з інвалідністю.
 
На виконання Законів України “Про приватизацію  державного житлового фонду”, “Про забезпечення реалізації житлових прав  мешканців гуртожитків”   здійснюється  приватизація державного  житлового фонду та  приміщень в гуртожитках, які перебувають в комунальній власності міста. За звітний  період  у власність населення перейшло 19 квартир та 3 жилих приміщення в гуртожитках. Видано 11 дублікатів свідоцтв про право власності на житло та внесені часткові зміни у 7 свідоцтвах про право власності,   про що винесені відповідні розпорядження органу приватизації.
 
Спільно з Волинським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” відділ проводить відповідну роботу спрямовану  на виконання  міської цільової програми “Житло для молоді”, державних програм “Доступне житло” та “Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на придбання житла”.
 
Ведеться облік молодих сімей та одиноких молодих громадян, які потребують поліпшення житлових умов, та перебувають на квартирному обліку.  На сьогодні на обліку перебуває  28   молодих сімей, неповних молодих сімей та одиноких молодих громадян  міста, які зареєстровані у Волинському  регіональному управлінні державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”.
На виконання міської цільової програми “Житло для молоді на 2021 рік” визначений кандидат - молода сім'я на отримання пільгового довготермінового кредиту на придбання житла та поданий до  Волинського  регіонального управління Держмолодьжитла.
 
У зв'язку із приєднанням громад сіл до Ковельської громади, рішенням Ковельської міської ради від 25.02.2021 року № 5/5 затверджена місцева програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі “Власний дім на 2021 рік”.  Відділ спільно з обласним Фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі проводить відповідну роботу спрямовану на виконання Програми.
 
Метою Програми є поліпшення житлово-побутових умов мешканців Ковельської громади шляхом надання  їм довгострокових кредитів для будівництва, придбання і реконструкції житла, спорудження  інженерних мереж.
 
Комісією з питань вивчення умов надання та підтвердження права на отримання кредиту по програмі “Власний дім” розглядаються заяви із відповідними документами від мешканців сіл Ковельської територіальної громади щодо надання довгострокових кредитів,  обстежуються об'єкти індивідуальних забудовників житла для визначення потреби у наданні кредиту.
На виконання Програми визначені кандидати на отримання кредиту та подані до  обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.
 
На виконання повноважень у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб  за звітний  період  здійснено: 
            1) реєстрації  місця проживання   2457 осіб, з них:
- кількість осіб зареєстрованих за заявою ( до 14 років) — 1047;
- кількість осіб зареєстрованих за заявою (після 14 років) — 1410;
 
            2)  зняття з місця реєстрації  2837 осіб, з них:
- кількість осіб знятих за заявою (до 14 років) — 380;
- кількість осіб знятих за заявою (після 14 років) — 1175;
- кількість осіб знятих у зв’язку зі смертю — 819;
- кількість осіб знятих за повідомленням — 431;
- кількість осіб знятих за судовими рішеннями — 32.
 
3) видано 6012 довідок  про реєстрацію місця проживання особи/зареєстрованих осіб за місцем проживання.
Згідно Реєстру Ковельської територіальної громади загальна кількість зареєстрованих 64 544 осіб. 
 
 
 
Ніна Іваненко, начальник відділу обліку, розподілу
та приватизації  житла                                 

Читайте також:

13 грудня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти